Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

1.7 vtec civic gen 7 coupe

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• 1.7 vtec civic gen 7 coupe

Witam.
    Jestem Adam , kupiłem civica gen VII coupe 2002 rok 1.7 V-tec 125km i niestety wypluł tłok , mam dziurę w silniku , ogólnie załamało mnie to po 3 dniach użytkowania. Stało się to niedawno , postanowiłem go naprawić , teraz czekam na ocenę mechanika . Ogólnie ciężko jest zdobyć części do tego typu silnika , czy ktoś orientuje się gdzie mógłbym zdobyć części. Jestem z Wielkopolski , Lisków niedaleko Kalisza. Myślałem także o małej modyfikacji optycznej , mój budżet to około 6.500 zł. Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc , byłbym wdzięczny.W ogóle nie mam zielonego pojęcia na temat mechaniki

Prawdopodobnie będę mógł Ci sprzedać silnik dokładnie taki sam, D17A9 125km vtec, w pełni sprawny, przymierzam się do robienia projektu swapu silnika, tuningu itd więc mój silnik z mojej Hani coupe nie będzie mi już potrzebny.

Sprawdź wiadomości prywatne, pogadamy o tym

Comment

Wkladaj k20a1/a3 tu masz opisane co i jak. D17 znów zajezdzisz . Jak coś mam na części d17a9 poszła panewka na pierwszej korbie. Blok ok.
      Dzis w drodze powrotnej do domu, coś mi zaczęło stukać. A parę dni do tyłu założyłem nową instalację gazowa- redaktor kme wtryski baracuda itp. Jak najwyższa półka. Rozrząd kompletny nowy parę tys.km temu zawory regulowane tuż przed gazem. Po trasie około 500KM coś zaczęło stukać. Otworzyłem maskę i zauważyłem odpiety wtrysk. I głównie przez nie uwagę raczej... gazownik nie podpiol mi wtrysku. Znaczy podpioł ale, nie w cisnął i wyskoczył.. z tego co z nim rozmawiałem przez telefon to wtrysk nie
      Last edited by Maniek_007; 01-08-2016, 13:49.

Comment

Working...
      X