Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obudowa filtra powietrza, pusty otwór?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Obudowa filtra powietrza, pusty otwór?

Witam,

Dzisiaj podczas dokładniejszych oględzin mojej Hani zauważyłem, że w dolej obudowie filtra powietrza jest otwór do którego nic nie jest podłączone. Pytanie co tam powinno być? Poniżej zdjęcia, otwór zaznaczony czerwoną strzałką.
    Załączone pliki
    Last edited by antec; 17-05-2016, 23:17.

Wczoraj zakleiłem ten otwór srebrną taśmą, tak żeby nie łapał lewego powietrza. Skutek jest taki, że w trakcie jazdy po wciśnięciu sprzęgła obroty na sekundę spadają do ok 900 obrotów/min nastepnie wzrastają do 1600-1700 na około 10 sekund, żeby spowrotem wrócić do 900. Raczej nie jest to normalne, dzieje się tak zarówno na gazie jak i na benzynie. Chyba dzisiaj z powrotem usunę tą taśmę. Ma ktoś jakieś pomysły?

Comment

tam powinno być coś w rodzaju gumowego stożkowego korka, to powinno być zaślepione, ale nie wiem czy szczelnie? Generalnie "korek" tam być powinien.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

To jest spust wody,która dostaje się z deszczu.Każda obudowa świata go ma. J.w. może być tam wentyl, taki jak od klimy,ale równie dobrze można zostawić,będzie niezauważalnie głośniej.

Comment

Dziękuję! Pytanie tylko gdzie taki wentyl można dostać, a w przypadku braku możliwości jego dokupienia lepiej zostawić bez niczego czy zaklejony? No i czy może to mieć wpływ na obroty silnika po wciśnięciu sprzęgła?

Comment

Zamieszczone przez antec Zobacz posta
            zostawić bez niczego czy zaklejony?
            nie zaklejać-zostawić
            Zamieszczone przez antec Zobacz posta
            No i czy może to mieć wpływ na obroty silnika po wciśnięciu sprzęgła?
            absolutnie nie

Comment

To nie jest spust wody!

Spust wody - jesli tak to mozna nazwac jest widoczny na drugim zdjeciu skrajnie z prawej strony:
              1.jpg

na zdjeciu 1 nie widac bo jest zasloniety gumowym lacznikiem.

Jak pisz rambo7 - tam ma byc taki gumowy bolczyk ktory po zalozeniu puszki na przepustnice to podpiera puszke u plaska powierzchnie przy przepustnicy!

Mozez nie zaklejac - nic sie nie bedzie dzialo poza tym ze cos tam cieplego powietrza bedzie ciagnac.

Ja bym to ogarnal - zaslepil! Najlepiej by bylo ogarnac oryginalny ten wichajster.
              Last edited by Crisownik; 18-05-2016, 12:16.
              The 1st. - EJ9
              The 2nd. - ES7
              The 3rd. - FD7
              The 4th. - CU2
              ------------------------------------------------------------------

Comment

ok, więc to będzie "gumowy korek" podpierający puszkę rezonatora dolotu powietrza, a spust to ten mniejszy po prawej stronie i widać wyraźnie profil trapezu - zasobnika wody. Czyli "korek - podpórka" ale w nim dziurki nie ma .
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Oczywiście ze jest dziurka ;-) w tym mniejszym rozumie się.

A korek podpórka wygląda tak:

Tapatalk just kicked in Yo!
                  The 1st. - EJ9
                  The 2nd. - ES7
                  The 3rd. - FD7
                  The 4th. - CU2

Comment

Pomyliłem otwory
                    mea culpa, mea maxima culpa

Comment

Ok na tą chwilę zakleiłem srebrną taśmą. Pytanie czy gdzieś dostanę sam korek czy szukać na alledrogo całej obudowy.
                      Dodatkowo zaklejenie tego otworu spowodowało problem z obrotami, po wciśnięci sprzęgła utrzymują się na poziomie 1700-1800, dopiero po dłuższej chwili spadają do ok 800. Chyba trzeba będzie odłączyć aku i zresetować kompa aby ponownie się ustawił.

Comment

Zresetuj kompa i bedzie dobrze

a jak chcesz koreczek to zagadaj ze mna, podaj adres to Ci wysle
                        The 1st. - EJ9
                        The 2nd. - ES7
                        The 3rd. - FD7
                        The 4th. - CU2

Comment

Antec, i jak? reset kompa pomogl z obrotami?
                          Mój szarak

Comment

Working...
                          X