Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

D16V1 Głośna praca silnika na ,,zimnym,,

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• D16V1 Głośna praca silnika na ,,zimnym,,

Witam, problem pojawił się po powrocie z trasy 1300km praktycznie bez przerwy 130,140km/h. Rano odpalam i słyszę takie coś.. Po rozgrzaniu nie słychać tak mocno.
    Przebieg 170tys , rozrząd wymieniany przy 115tys, świeżo po wymianie oleju. Na desce nic nie świeci

Upload and share videos instantly. It's free and simple. No signup required.

jeśli na rozgrzanym ciszej chodzi niż na zimnym, to pierwsze co przychodzi do głowy to zawory. Kiedy ostatnio były regulowane? lub ile zrobiłeś km od ostatniej regulacji?
    Wątek tuż pod twoim: https://www.civicforum.pl/showthread...worowego/page4
    Last edited by rambo7; 22-02-2016, 07:20.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Tak wiec zabrałem się za regulacje zaworów, ściągam dekiel i obudowę rozrządu a tu pasek luźny jak fix,,, do tego pewnie przeskoczył...

Comment

mówiąc krótko ... masz fuksa , jeszcze zagraj w totka wymieniłbym ten rozrząd razem z pompa wody i przy okazji ustawił zawory.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

nowy rozrząd juz zamówiony, ale auto musiałem juz oddać do mecha, trochę się dziwie ze po 55tys rolka od napinacza padła..

Comment

Ech... rozrząd poskładany silnik bez uszkodzeń, ALE...zerwana sprężyna od napinacza rozje... sorry uszkodziła czujnik położenia wału który wymieniłem rok temu...

Comment

To chyba lubisz Hondę pogonić co ? Chyba, że napinacza nie wymieniałeś wcześniej.
              Honda Hybrid 3,4L/100km
              sigpic
              https://www.civicforum.pl/showthread...979#post323979

Comment

Pracuje za granicą tak ze czasami trzeba przycisnąć.. auto jest zawsze w super stanie i nigdy nie oszczędzam.. na pewno sie na mnie pogniewała bo słyszała ze zmieniam ją na accorda

Pomocy.. Po zlozeniu rozrzadu i wymianie czujnika pol. Walu hania odpala i po 2sec gasnie co mechanik spitolil.? Jakies pomysly????
                Last edited by rambo7; 24-02-2016, 17:15.

Comment

ale to pytanie chyba do niego? a co on na to?
                  Kierownik Działu Diesla

Comment

Nic ..przebrałem sie i pojechałem do mecha.. szukałem i znalazłem ze żle ustawił rozrząd.. auto juz sprawne.. brak słów..

Comment

to chciałem zasugerować, ale uznałem by najpierw się wypowiedział ten co grzebał ... "fachowiec".
                      Kierownik Działu Diesla

Comment

Nie pozostaje nic innego jak tylko dokupic sprzetu i wszystko robic samemu.. Jak cos to z wykształcenia jestem mechanikiem..

Comment

a tu 60% to informatycy z wykształcenia a mechanicy zamiłowania lub konieczności .
                          Kierownik Działu Diesla

Comment

Żonce tez musialem wyklad zrobic , po pytaniu czemu sie tak na te hondy uparlem jak sie psuja.. Do tej pory wszystkie usterki byly z winy ludzkiej... Hurtownie czesci zamiennych chcą robic szkolenia dla mechaników bo coraz wiecej reklamacji mają. A wynika to z nieprawidlowego montażu. .

Comment

Working...
                            X