Witam chciałbym założyć lekkie koło zamachowe do D17A9, jednakże _bardzo_ nie na rękę jest mi wyciąganie swojego i wysyłanie go do otoczaka, ponieważ nie mogę na tyle odstawić auta.
Dedykowane lekkie koła zamachowe są dosyć drogie, zatem chciałbym kupić z demontażu, wysłać je do obróbki i już mając drugie dokonać podmianki.
Teraz tak, czego konkretnie szukać? D17? Na all są aktualnie dwa z modelu taki jak mój, nie znam się ale jakoś nieciekawie wyglądają
Przypomniało mi się, że kupiłem zestaw sprzęgła z D16V1 (który ma być kompatybilny z silnikami D17), zatem zerknąłem na zamachy do takowych i trochę inaczej wyglądają. Czy to ma jakieś znaczenie? Czy wystarczy, że znajdę sobie najtańsze do D serii 212mm? Czy może z niektórych niewiele masy można zdjąć?
Poniżej małe porównanie:
Koło z D17A9:

Koło z D16V1:

Koło D16W1:

Koło z hondy stream D17, wyglada jak moje w coupe:

Jakiego szukać? Na co zwrócić uwagę przy zakupie?
Dedykowane lekkie koła zamachowe są dosyć drogie, zatem chciałbym kupić z demontażu, wysłać je do obróbki i już mając drugie dokonać podmianki.
Teraz tak, czego konkretnie szukać? D17? Na all są aktualnie dwa z modelu taki jak mój, nie znam się ale jakoś nieciekawie wyglądają

Poniżej małe porównanie:
Koło z D17A9:

Koło z D16V1:

Koło D16W1:

Koło z hondy stream D17, wyglada jak moje w coupe:

Jakiego szukać? Na co zwrócić uwagę przy zakupie?
Comment