Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Trudne odpalanie hondy na mrozie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

A jakbym zasadzil taka Yuase: KLIK - 48AH i 430A gdzie seryjnie jest 45AH i 330A to bedzie gralo? czy szukac nominalnych wartosci?
    The 1st. - EJ9
    The 2nd. - ES7
    The 3rd. - FD7
    The 4th. - CU2
    ------------------------------------------------------------------

Comment

Dokładnie ten model mam i u mnie gra super to u Cb również powinno być ok

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
      Moja honda http://www.civicforum.pl/showthread....727#post243727

Comment

Nie bierz Centry.
        Kupowałem w listopadzie Centra Futura, w kwietniu padł z dnia na dzień.
        Facet w sklepie odradzał Centrę ale nie posłuchałem.

Jak będę miał potrzebę to będę brał Yuasa albo Banner.
        Moje FD7

Comment

Zamieszczone przez bartekos Zobacz posta
          Nie bierz Centry.
          Kupowałem w listopadzie Centra Futura, w kwietniu padł z dnia na dzień.
          Facet w sklepie odradzał Centrę ale nie posłuchałem.

Jak będę miał potrzebę to będę brał Yuasa albo Banner.
          Potwierdzam, u mojej siostry w Corsie D, Centra Futura po 2,5 roku był do wymiany... słabe akumulatory.. Bosch jest już lepszy, albo tak jak kolega wyżej proponuje Yuasa - ten mam w motocyklu 2 lata i śmiga jak nówka.
          Moja łódka Civic..
          Mój "klekocik" Ceed..
          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
          Coś na temat olejów..

Comment

Też mogę zdecydowanie polecić Yuasę. Kupiłem taką do mojego sedana z 2002 roku i przejeździłem na niej 6 zim. Po tym okresie nie wykazywała jakichś specjalnych oznak zużycia. Ani razu jej nie musiałem doładowywać, a auto zawsze stało pod chmurką (auto sprzedałem, więc nie wiem jak dalej się sprawuje, ale te 6 zim w stosunku do wszelakich Centr i Boschów to i tak sporo).
            Jest: 1985 Fiat 126p 650E, 2019 Jeep Compass 4x4 1.4t
            Były: 2002 Honda Civic Sedan 1.6 VTEC, 2015 Honda Civic Tourer 1.8 i-VTEC

Comment

Napiecie w spoczynku: 9.6V - to chyba mowi samo za siebie...

Tylko troche mnie dziwi ta sytuacja... W niedziele bylem na trasie ponad 270km, wczoraj normalnie do pracy jezdzilem i palil bez klopotow a dzisiaj taka niespodzianka... Co prawda rano po rozpaleniu z kabli ujechalem zaledwie 3km i znowu stal 8 godzin...

No nic jake na Kobierzynska i zobaczymy co mi powiedza... Yuasa kosztuje co prawda 260PLN no ale jak ma byc dobra to moze sie pokusze...

EDIT.

No to już nowa Yuasa siedzi mod maską. Pan pomierzył i mówił, że stare aku jeszcze coś walczy i że to w Hondach normalka że aku pada z dnia na dzień... Pewnie jakby jeszcze podładować to by trochę pożył, ale nie mam zamiaru się użerać z nim w zimie... 3 lata gwarancji więc na 3 zimy ma starczyć... Mam nadzieję, że na dłużej.
              Last edited by Crisownik; 20-09-2016, 17:06.
              The 1st. - EJ9
              The 2nd. - ES7
              The 3rd. - FD7
              The 4th. - CU2

Comment

A gdzie kupić dobra yuase przez internet?

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Comment

Chyba najlepiej w jakimś sklepie internetowym np: www.palis.pl -- mają też sklep tradycyjny w którym kupuję oleje i nigdy nie narzekałem.
                  The 1st. - EJ9
                  The 2nd. - ES7
                  The 3rd. - FD7
                  The 4th. - CU2

Comment

Working...
                  X