Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Brak reakcji na pedał gazu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Brak reakcji na pedał gazu

Witam,

od czasu do czasu bez specjalnej reguły (temp. silnika, otoczenia itp) samochód przestaje reagować na gaz. Naciskam do deski i nic się nie dzieje. Trwa to zazwyczaj kilka sekunda. Nacisnę pedał kilka razy i zaczyna działać jak gdyby nigdy nic.

Raz zdarzyło się to po tym jak przeciągnąłem przez chwile na 6 tyś obrotów, zatrzymałem się na światłach i przy ruszaniu nie reagował - nic a nic.
    Innym razem prawie na zimnym silniku po jakiś 30 sekundach pracy to samo.
    Czyli i na benzynie i na gazie dzieje się to samo.

Jednocześnie (chociaż nie wiem czy to związane) zaczęła palić lpg jak smok. 10,5/litra na 100km po mieście a na trasie prawie bez różnicy. Wcześniej paliła 7,5 na trasie (przy 100km/h) i 8,5 po mieście max 9.

Zanim ten problem się pojawił, to od czasu do czasu(bez reguły) silnik miał problem z utrzymaniem obrotów na biegu jałowym ale ten problem zniknął (raczej po tym jak pojawił się obecny problem)

Przebieg 140 kkm (raczej oryginalny) świece i filtr powietrza wymieniane

Jakieś sugestie ?

Pozdrawiam
    Bartek

Bartosi, do 2 ciężko przeczytać Regulamin? tam w pkt 2 pisze gdzie pierwszy post.

O jakim silniku mowa?
    Sugestie skorzystać z Pkt 3 Regulaminu i poszukać wątki dot. Sondy lambda oraz samodiagnostyki, skoro masz VII gen to masz OBD2 zatem jakiś Check Engine się przypadkiem nie pojawił?
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
    X