Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Brakuje pewnej części - kawałek dolotu.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Brakuje pewnej części - kawałek dolotu.

Witam wszystkich.
    Niedawno kupiłem Honde Civic VII 1.4 z 2001 roku, i zauważyłem ostatnio że pod maska brakuje pewnej części (zaznaczona na zdjęciu), samochodem jeżdżę już z ponad miesiąc i nie zauważyłem żadnych dziwnych zachowań. Dodam że na mechanice samochodowej się nie znam wiec proszę o wyrozumiałość.
    Ale zastanawia mnie czy ta część powinna być, co to dokładnie jest i czy sam będę to potrafił zamontować

2015-12-08 15.37.41.jpg

2015-12-08 15.37.59.jpg

brakuje tu kawałka rury, ten kawałek rury ma za zadanie czerpać powietrze z obszaru o jak najniższej temperaturze czyli końcówka ssawki jest oddalona daleko od silnika, ma to wpływ na moc silnika szczególnie latem.
    Może mieć też znaczenie przy wpadaniu zanieczyszczeń, przy takim ukłądzie filtr będzie sie zabrudzał szybciej.
    Załączone pliki
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Czyli jak rozumie jest to - rura dolot filtra powietrza. Jak będę montować tą rurę to chyba pasuje w takim razie wymienić ten filtr powietrza?
      Last edited by dragon006; 09-12-2015, 13:16.

Comment

Jak nie wiesz kiedy byl zmieniany to bym oczywiscie zmienil. koszt nie jest powalajacy a spokoj na kolejne 10kkm.

Widze ze brakuje tez oslony kolektora wydechowego... Mozesz dokupic. Zawsze to mniejsza temperatura w komorze.
        The 1st. - EJ9
        The 2nd. - ES7
        The 3rd. - FD7
        The 4th. - CU2
        ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

To jest ta rura:

Comment

Working...
          X