Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dziwny dźwięk w zakresie 1500-2000 obrotów

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Dziwny dźwięk w zakresie 1500-2000 obrotów

Cześć,
    Mam problem z pracą silnika... Podczas jazdy samochodem na rozgrzanym silniku w zakresie 1500-2000 obrotów, silnik (benzyna 1.4) zaczyna dźwiękiem przypominać diesla - taki "gulgot" (nie wiem jak to nazwać). Z początku myślałem, że to może łożysko w alternatorze, jednak po wymianie łożysk nic się nie zmieniło. Mój Civic to sedan 1.4 z 2003 roku. Miał ktoś może podobne doświadczenia lub wie czym może być spowodowana taka praca silnika?

gdy zajedzie taka sytuacja podjedź do 2-3 mechaników i np. ASO - to nie powinno kosztować! niech to osłuchają i niech podadzą diagnozę, zobaczymy czy wszyscy będą mówić w jednym głosem? ..jeśli coś któryś zaproponuje skomentujemy na forum . Dźwięki są bardzo trudnym obszarem do dywagacji na temat co się stało / co się dzieje.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Dzis jade do jednego z mechaników. Zobaczymy co zdiagnozuje

Comment

Byłem u znajomego mechanika - diagnoza - skrzynia biegów a dokladnie łożyska. Pytanie ile kosztuje naprawa tej usterki u waszych speców? U mnie napraw bedzie kosztować ok 2300. Dużo czy normalna cena?

Comment

Dużo. Bo z tego co wiem, czytałem nie siadają wszystkie łożyska w skrzyni biegów tylko bodajże kilka albo i jedno jest wadliwe. U Karlika w ASO jak się pytałem, to 1600-1800 zł. Chyba, że tak zajechałeś skrzynie, że trzeba więcej roboty. W sumie...tutaj dużo kosztuje robota, bo łożyska aż takie drogie nie są, ale rozebranie skrzyni, wyjęcie, włożenie.
          Last edited by Pablo90; 09-02-2015, 13:22.

Comment

Ja placilem 700 w morawicar
            Moja honda http://www.civicforum.pl/showthread....727#post243727

Comment

Working...
            X