Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana rozrzadu EM2 1,7 silnik D17A8

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana rozrzadu EM2 1,7 silnik D17A8

Witam
    Zamierzam wymienić rozrząd.
    Na allegro znalazłem taki zestaw: https://allegro.pl/rozrzad-honda-civ...999464269.html
    Tylko dziwi mnie cena - ok.400 PLN z pompa wody. W sklepie samą pompę wycenili od 400PLN,napinacz od 300PLN,pasek 70PLN.
    Chciałbym poznać waszą opinie - czy zastanawiać się nad kupnem?

Hm. Ja za pompę wody Aisin dałem 190 zł w Japomoto, więc nie wiem co to za pompa, co kosztuje 400 zł. Napinacz NSK dałem 260 zł po znajomości, a pasek 110 zł Gates. Więc chyba trochę tanio jak 245 zł za oryginalny napinacz + pasek. I pamiętaj jeszcze o uszczelce pod pokrywę zaworową, tutaj też koszty różne. Jak się nie mylę dałem jakieś 60-80 zł
    Last edited by Pablo90; 19-01-2015, 15:45.

Comment

Zamieszczone przez Pablo90 Zobacz posta
      Hm. Ja za pompę wody Aisin dałem 190 zł w Japomoto, więc nie wiem co to za pompa, co kosztuje 400 zł. Napinacz NSK dałem 260 zł po znajomości, a pasek 110 zł Gates. Więc chyba trochę tanio jak 245 zł za oryginalny napinacz + pasek. I pamiętaj jeszcze o uszczelce pod pokrywę zaworową, tutaj też koszty różne. Jak się nie mylę dałem jakieś 60-80 zł
      Dziękuje za odpowiedź. Jeszcze mam pytanie odnośnie uszczelki pod pokryą zaworową - popatrzeć czy przecieka czy od razu wymieniać?

Comment

Zamieszczone przez szemar Zobacz posta
        Dziękuje za odpowiedź. Jeszcze mam pytanie odnośnie uszczelki pod pokryą zaworową - popatrzeć czy przecieka czy od razu wymieniać?
        Bezpieczniej i lepiej wymienić.

Comment

Working...
        X