Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rezerwa Paliwa - wskaźnik - Honda Civic VII

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Rezerwa Paliwa - wskaźnik - Honda Civic VII

Witam,

Czy w Hondzie Civic VII, silnik 1.4 zapala się kontrolka rezerwy?? Jeżeli tak to sprawdzał ktoś ile można na niej przejechać?

Wiem ze w starszych geneeracjach byly zegary z i bez kontrolki... W VII nie widzialem jeszcze zeby nie bylo... Ale to latwo sprawdzic nawet poswiecic czyms na zegary i powinno byc widac.

Co do samej rezerwy to podejrzewam ze bak jest taki sam przy 1.4 i 1.6 czyli 45litrow. U mnie jak sie zapala kontrolka to wchodzi w granicach 39-40 litrow. Wiec wychodziloby ze na rezerwie zostaje jeszcze ~6 litrow wiec przy sprzyjajacych okolicznosciach mozna przejechac z 70km jeszcze. Tak mysle.
    The 1st. - EJ9
    The 2nd. - ES7
    The 3rd. - FD7
    The 4th. - CU2
    ------------------------------------------------------------------

Comment

...Benek jak nie zaczniesz korzystać z wyszukiwarki to będzie z tobą "cienko" ... myślisz że forum jest od wczoraj ..a Ty od dzisiaj ? ... musowo potrzebna poprawa Wpis #12 - widać jak byk że jest! https://www.civicforum.pl/showthread...ka+temp+paliwa
      Kierownik Działu Diesla

Comment

VII 1.6 ma 45 litrów? A nie czasem 50?

Comment

Faktycznie na necie wszędzie podają 50l. To by wychodziło ze na rezerwie jest jeszcze kolo 10 litrów. Przynajmniej u mnie po zapaleniu sie rezerwy wlalem jeszcze 40 litrow
          Tapatalk just kicked in yo!
          The 1st. - EJ9
          The 2nd. - ES7
          The 3rd. - FD7
          The 4th. - CU2

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
            ...Benek jak nie zaczniesz korzystać z wyszukiwarki to będzie z tobą "cienko" ... myślisz że forum jest od wczoraj ..a Ty od dzisiaj ? ... musowo potrzebna poprawa Wpis #12 - widać jak byk że jest! https://www.civicforum.pl/showthread...ka+temp+paliwa
            Dziękuje i przepraszam To teraz mam takie pytanie. Zauważyłem, że ta kontrolka zapali mi się raz czy dwa a za trzecim razem już nie, mimo, że nie nalałem jeszcze paliwa. To chyba nie jest normalne. Miał ktoś z tym do czynienia?

Comment

jak stoisz krzywo (pochyło w stronę umiejscowienia pływaka) to i zniknie bo poziom sie podniesie, jak pojeździsz trochę to znowu sie pojawi.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Ale raz czy dwa w sensie ze co dwa tankowania sie nie zapala? Czy za dwa lub trzy odpalenia auta?

Jak masz powiedzmy na granicy rezerwy i postawisz auto na skosie to moze pokażą sie rezerwa a innym razem na plasko to jeszcze nie zaświeci.

Sam ostanio kilka dni temu mialem taka sytuacje.
                The 1st. - EJ9
                The 2nd. - ES7
                The 3rd. - FD7
                The 4th. - CU2

Comment

Było tak. Pierwszy raz pojawiła mi się kontrolka rezerwy pewnego dnia. Jak uruchomiłem auto następnego dnia to już się nie paliła. Taka sama sytuacja się powtórzyła czyli w pewnym momencie pojawia się kontrolka, jade, parkuję i następnego dnia jak ruszam i jade to kontrolka się nie pali. A wydaje mi się (gorsza jakość jazdy) ze paliwa jest już bardzo mało.

Comment

wytrzymaj jeszcze 20km ...wytrzymaj, albo kup se kanisterek 5L dla pewności, spokojności.
                    Kierownik Działu Diesla

Comment

Nie no już zalałem Zobaczymy jak będzie następnym razem. Ale dzięki. Trochę się uspokoiłem.

Comment

A lales do pelna?
                        The 1st. - EJ9
                        The 2nd. - ES7
                        The 3rd. - FD7
                        The 4th. - CU2

Comment

Zamieszczone przez Crisownik Zobacz posta
                          A lales do pelna?
                          No co Ty za 50 zł

Comment

przy takiej cenie PB? ... lej za 100zł! buforuj na szczycie ... czyli pełny bak i co 200km znowu do pełna ..jak cene PB Putin podniesie to będziesz "gość na mieście" .
                            Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                            X