Gates, ludzie mają różne opinie o nich, ale jak ktoś kupuje np z allegro pasek za 30 zł to może potem mu siada. Podobno dużo trafia się gatesów prosto z Chin, na allegro pełno takich. Zobaczy się jak rzuci okiem po rozbiorze na pompę, napinacz i rolkę. Zresztą, czy czasem standardowo z fabryki nie wychodziły z paskami Gatesa?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Rozrząd - komplet czy tylko pasek?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pablo90 Zobacz postaZresztą, czy czasem standardowo z fabryki nie wychodziły z paskami Gatesa?
Zamieszczone przez waletko Zobacz postaczy trzeba wymieniać koło rozrządu? W żadnym zestawie go nie oferująLast edited by rambo7; 19-09-2014, 09:06.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez Pablo90 Zobacz postaGates, ludzie mają różne opinie o nich, ale jak ktoś kupuje np z allegro pasek za 30 zł to może potem mu siada. Podobno dużo trafia się gatesów prosto z Chin, na allegro pełno takich.
Paski sprzedawane w ASO, to niby gdzie są robione?
Jeśli pasek rozrządu kupiony w ASO Honda pęknie, to uważasz że serwis weźmie za niego odpowiedzialność i pokryje koszty usunięcia powstałych uszkodzeń? Jeśli tak, to powodzenia życzę i trzymam kciuki żebyś nie musiał się o tym przekonać na własnej skórze.
Jedyna różnica jest taka, że płacisz zdecydowanie więcej niż gdzie indziej za dokładnie ten sam wyrób. Przed otwarciem ASO przyjeżdża samochód z Inter Cars lub innej hurtowni i przywozi "fanty" dla łatwowiernych i chętnych przepłacania.
Więc wsadźmy raz na zawsze między bajki cudowne pochodzenie i "oryginalność" zamienników sprzedawanych w ASO Honda.
Zamieszczone przez Pablo90 Zobacz postaZresztą, czy czasem standardowo z fabryki nie wychodziły z paskami Gatesa?
Zamieszczone przez waletko Zobacz postaA ja mam takie pytanie: czy trzeba wymieniać koło rozrządu?
Nie jest to część, którą wymienia się przy wymianie paska rozrządu.
Comment
-
Login - ale ja nie kupiłem paska w ASO, kupiłem w Japomoto, za 116 zł. W ASO ten sam pasek wychodził jakieś 150 zł : ) Tylko chodzi mi oto, że paski które są w nowych autach, były w nowych autach były firmy Gates, tak słyszałem, dlatego napisałem, bo sam nie jestem tego wstanie sprawdzić. Chyba, że po zdjęciu paska który aktualnie od nowości jest pod maską i sprawdzeniu jakiej firmy jest. I nie mówię, że ASO czy hurtownia obarczy się odpowiedzialnością gdy pasek pęknie, choć gdy siadła pompa temu gościowi, to producent wziął odpowiedzialność i chciał wypłacić odszkodowanie równe wysokości naprawy silnika, bo poszły tam tłoki i głowica, jakieś 3000 zł.
A są różne opinie o paskach firmy Gates, są tacy co robią na nich dużo kilometrów, a zdarzają się przypadki, że pasek rozrywa się szybciej, ale tak jak mówię, można kupić Gates i 'Gates' z allegro za 30 zł, jeśli ktoś kupi ten za 30 zł, to życzę mu powodzenia.
Comment
-
Co sądzicie o tym zestawie?
Comment
-
Zamieszczone przez 4Protas Zobacz postahttps://allegro.pl/rozrzad-pompa-hon...97195072.html#
Co sądzicie o tym zestawie?
A tak na poważnie to nigdy nie kupowałem całego rozrządu w komplecie, tylko każdą z części oddzielnie - takiego producenta jak chciałem.
O co chodzi z tym kompletami?
"W kupie" taniej?
Oferta dla tych, co nie są w stanie sobie dobrać właściwych części? 4Protas to absolutnie nie jest "wycieczka" w twoją stronę.
Czy może któraś z części składowych zestawu słabo się sprzedaje?
Comment
-
Zamieszczone przez 4Protas Zobacz postaA jaką pompę wody polecacie?
Zamieszczone przez 4Protas Zobacz postaGates, Mitsuboshi, Dayco - który z tych paskow polecacie?
Comment
-
Niestety, jak się okazało po rozbiórce, że pompa wody też delikatnie rzyga już płynem...wie ktoś może jakiej firmy jest oryginalna pompa Hondowska? Bo ten
Zamieszczone przez login Zobacz postaAisin
Czyli jednak najlepiej robić od razu komplet ; ) ale człowiek się uczy na błędach.
Comment
-
Zamieszczone przez Pablo90 Zobacz postaChodzi tak plus minus 150-250 zł, mechanik mi powiedział, że na jego oko to oryginalna będzie w cenie 400 zł.Czy jednak warto aż tak Go dowartościowywać?
Nie ma czegoś takiego jak "pompa Hondowska". Wiem co masz na myśli, ale większość producentów samochodów zamawia podzespoły w wyspecjalizowanych firmach. Aisin to japoński koncern dostarczający części na pierwszy montaż między innymi do Toyoty, Nissana, Mitsubishi. Bez ryzyka możesz możesz posłuchać rady Logina. W Hondach też się sprawdzają.
Comment
-
Zamieszczone przez Pablo90 Zobacz postaChodzi tak plus minus 150-250 zł, mechanik mi powiedział, że na jego oko to oryginalna będzie w cenie 400 zł.
Mechanik może na robocie się zna, ale na cenach części to raczej nie bardzo.
"Moja": Aisin: WPH-011V kosztowała 120,- zł u jednego ze sprawdzonych i polecanych sprzedawców na tym forum. I nie jest to Oil Spa, jak niektórym mogło by się wydawać.
Biorąc pod uwagę fakt, że części zamienne do VII gena są z założenia droższe niż do VI, to kwota ponad 3 razy większa od tej, którą ja zapłaciłem jest według mnie mocno przesadzona i mało realna.
Comment
-
Póki co mi złożył go, bo jutro nie ma czasu na robotę. Generalnie widziałem zdjęcie, nie jest to jakiś mega wyciek, bo w sumie płynu za dużo też nie uciekło ze zbiorniczka. O dziwo pasek, który był od nowości patrząc gołym okiem wydawał się w dobrym stanie, jak na 10 lat. Pasek jak pisałem wyżej, Gates zamontowany, rolka NSK.
Jak radzicie, to pewnie kupię tą Aisin i zamontuję w jego wolnym terminie.
Zamieszczone przez syriuszteam Zobacz postaNie ma czegoś takiego jak "pompa Hondowska".
Przy okazji obejrzałem sobie auto od spodu dokładnie, gdzie niegdzie pojawiła się ruda w podwoziu, jednak myślę, że przed tą zimą tylko lekką ją ogarnę i zabezpieczę, w przyszłym roku ogarnę coś konkretniejszego
Byłem w Japomoto, od ręki dostałem pompę Aisina za 190 zł, przy okazji kupiłem uszczelkę pod pokrywę zaworów jak będzie już rozebrane, to warto wsadzić nówkę. Najbardziej boli teraz koszt robocizny po raz drugi.
ps. Proszę moderatora o scalenie postów
Połączyłem. Pamiętaj, że wymieniając uszczelkę trzeba zastosować silikon wysokotemperaturowy (szczególnie przy wyobleniu nad aparatem). Zaniechanie tego to 99% szans na wycieki. s-teamLast edited by syriuszteam; 06-10-2014, 12:22.
Comment
Comment