Bardzo rzadki przypadek spalonego ECU, ale nie niemożliwy. Czyli wychodzi na to że któraś linia komunikacji z ECU robi zwarcie. Wtyczek w ECU jest kilka, można sprawdzić przy której (zapiętej wtyczce pali bezp.) Trza by było rozkręcić wtedy ECU i sprawdzić czy coś się nie skopciło.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spalony Komputer? non stop przepalony bezpiecznik 7,5A
Collapse
X
-
cholera nie wykluczone że niemcy mieli rację... jeśli pali się bezpiecznik odpowiadający za komunikację z ECU (w momencie gdy jest podpięty) to i nie będzie komunikacji ze Skanerem
.
Rozumiałbym że ..jechałeś była burza...piorun dupnął w auto itd... stanęło i komp padł co tez nie powinno być miejsca ..ale samo z siebie ..sruuu i stoi? to naprawdę rzadkie. Ciekawe to czy jakiś czynnik zewnętrzny do tej sytuacji doprowadził? np nie wiem ...coś przewoziłeś w schowku i sie wylało na wtyczki ECU? czy np masz jakiś przeciek na podszybiu i coś tam kapało na wtyczki ecu... bo ciężko przyjąć że bez powodu padł ECU.
Wymiana nie jest komplikowana, odkręcasz mocowania - wyjmujesz ECU wsadzasz nowy i tyle, nie wiem jak z immobiliserem ale uważam że powinno wszytko zaskoczyć a jedynie co może być to tzw "uczenie obrotów". ECU bys musiał dobrać oczywiście zgodny z wersją silnikową, na ECU jest spec numer i takiego samego bym szukał.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
oczywiście jest, musiałbyś go dać do jakiegoś cpeca, nie musi byc to mechanik samochodowy, może być to warsztat naprawy RTV chodzi o sprawdzenie obwodów a przede wszystkim o to by to był kumaty gość.
Jak padł jakiś ukłąd scalony to tego nie widać - trzeba cały wymienić a koszt scalaka np 250zł ... wiec wygodniej kupić używany cały komp.
Zadzwoń do najblizszego ASO może coś podpowiedzą w sensie kontaktu lub sami coś zasugerują i przy okazji spytasz ile to by kosztowało u nich - sprawdzenie, będzie jakiś punkt odniesienia. Nie wykluczone ze posiadają jakieś ECU z odzysku i może podłączyć dla samego upewnienia się czy to ECU, nie wiem czy na to pójdą, ale musisz pokombinować, pogadać i pomęczyć.
Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez exodus81 Zobacz postaa przyczyną awarii był ...... jak myslisz coLast edited by syriuszteam; 26-04-2014, 14:02.
Comment
-
Zamieszczone przez exodus81 Zobacz postaDo mojej Hani 220zł
To i tak miej niż 50% a producent godny zaufania.
Comment
-
Zamieszczone przez exodus81 Zobacz postaBingo spalił sie czujnik położenia wału, robi zwarcie i pali bezpiecznik.! ...nie .... jesteś zajebisty
... nie ..jesteś lepszy niż cała patafiańska niemiecka granda mechaników !!
...jesteś Mistrzu przez M
! Gratulacje !!!
Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Cześć, to mój pierwszy post na tym forum. Mam na imię Cezary i jestem szczęśliwym posiadaczem Hondy Civic z 2001r. z silnikiem 1.4 benzyna 90KM hatchback 5 drzwiowy. Samochód posiadam od około 3 lat. Z samochodu jestem bardzo zadowolony... ale (i tu zaczynam opis problemu): Od około 1 roku samochód ma dziwną wadę polegającą na tym, że nagle silnik się wyłącza i samochód staje w miejscu. Nie jestem w stanie bezpośrednio po tym odpalić samochodu. Dopiero jak odczekam jakiś czas (jak
Może to pomoże?
Comment
Comment