Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Moja hondka 1,4 i dziwny rezonans.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Moja hondka 1,4 i dziwny rezonans.

Witam. Mam taką dziwną przypadłość, że po zdjęciu nogi z gazu i np mocniejszym hamowaniu(spadek obrotów z 4000) na około 1200 obrotów zaczyna się taki dziwny rezonans. Nie zawsze jest on słyszalny i odczuwalny. Nie ma znaczenia czy jest honda na biegu czy na luzie, czy wciśnięte sprzęgło czy nie. Czasem też jest to odczuwalne na biegu wstecznym na zimnym silniku. Proszę o pomoc bo żal mi HANKI. POZDRAWIAM I CZEKAM NA JAKIEŚ WASZE SUGESTIE.

Obowiązkowo musisz zapoznać się z Regulaminem bo tym wpisem już 2 warny zaliczyłeś
    r7
    Last edited by rambo7; 04-03-2014, 14:15.

Może masz rozwalone poduszki silnika?

Comment

Zauważyłem, że ten rezonans jest również słyszalny i odczuwalny przy hamowaniu silnikiem. Najbardziej jak hamuje na drugim biegu.Jakieś sugestie- będę wdzięczny.

Comment

Zamieszczone przez gor7 Zobacz posta
        Zauważyłem, że ten rezonans jest również słyszalny i odczuwalny przy hamowaniu silnikiem. Najbardziej jak hamuje na drugim biegu.Jakieś sugestie- będę wdzięczny.
        Z Twojego opisu można podejrzewać przegub wewnętrzny. Cechą charakterystyczną jego uszkodzenia jest właśnie rezonans przy zmianie obciążenia.

Comment

Witam ponownie.Winna była poduszka silnika, oczywiście "spece" stwierdzili , że wymyślam i żebym jeździł aż coś się rozpadnie to wtedy się naprawi.Wymieniłem sam tą poduszkę i jest oki.Pozdrawiam.

Comment

Ha! Czyli dobrze obstawiałem Szkoda że to ustrojstwo takie drogie, nie? Sam miałem problem z pękniętą poduszką. Zalałem klejem poliuretanowym do szyb i... drży jak jak jasna cholera:/ Do rzici jest ten patent...

Comment

Working...
            X