Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wymiana oleju

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• wymiana oleju

Witam Panów!

mam pytanie w kwestii oleju, poprzedni właściciel miał zalane Shell Helix 10W60, a ja chciałbym zalać Shell Helix 5W40 czy są jakieś przeciw wskazania zalania innym niż poprzedni ? Przebieg mojego Civica to 42 tys.rok 2002, silnik 1,4 moc 90KM.

pozdrawiam
    kynek74

...nie ma, tylko musisz wylac tamten i tym zalac, nawet ci bedzie lepiej silnik krecil..

Comment

proponował bym pozostć przy oleju na którym jeżdził poprzednik

Comment

Mam pytanko. Jaki olej jest polecany przez producenta do modelu 1.7 cdti 2003??????? bede zmienial rozrzad i musze wiedziec jaki oej mam kupic a poprzedni wlasciciel nie mial rzadnych ksiazek serwisowych i karteczki pod maska z informaccja. Prosze o podpowiedz

Comment

Cześć!

a jaki masz przebieg?

pozdrawiam
          kynek74

Comment

107 tys, no i jak rozrzadem bo slyszalem ze przy 120 powinno sie wymienic . narazie nie zmienilem bo wierze w przebieg.

Comment

olej syntetyk Shell 10W60, a rozrząd faktycznie co 120 tys. lub 8 lat, rolkę kupisz bez problemu na allegro, oryginalna jest produkowana przez firmę NSK.

Comment

Cze kynek74 ja bym został przy tym oleju jak porzedni posiadacz hondy gdyż nie powinno się przechodzić z półsyntetyka na syntetyk!moja rada pozdro

Comment

Dzieki Kynek za info pozdrawiam

Jeszcze jedno pytanie. Co mam wymienic przy zmianie rozrzadu? sam pasek czy jeszcze cos? jak by ktos sie orientowal na 1.7 cdti to byl bym wdzieczny, bo mechanicy w mojej miejscowosci to nie sa zbyt zorientowani w tym temacie. I tu mam delikatny problem. Pozdro dla wszystkich pomocnych
                  Last edited by BeatleJohn; 29-01-2009, 08:16.

Comment

Zamieszczone przez ziobber
                    Jeszcze jedno pytanie. Co mam wymienic przy zmianie rozrzadu? sam pasek czy jeszcze cos? jak by ktos sie orientowal na 1.7 cdti to byl bym wdzieczny, bo mechanicy w mojej miejscowosci to nie sa zbyt zorientowani w tym temacie. I tu mam delikatny problem. Pozdro dla wszystkich pomocnych
                    Napinacz paska

Comment

juz znalazlem z tym rozrzadem

Comment

czasami jeszcze wymienia się simmering wałka rozrządu jeśli jest wyciek (mechanicy mówią że uszczelniacz się poci

Comment

Zamieszczone przez kynek74 Zobacz posta
                          olej syntetyk Shell 10W60, a rozrząd faktycznie co 120 tys. lub 8 lat, rolkę kupisz bez problemu na allegro, oryginalna jest produkowana przez firmę NSK.
                          Czepiam się szczegółu ale piszcie po ludzku...Nie ma oleju syntetycznego 10W....Jeśli przeczyta to jakiś naprawdę laik to przy zakupie zrobi z siebie pośmiewisko.
                          ビートル ジョン

Comment

poniżej cytat:
                            Shell Helix Ultra Racing 10W-60 Najdoskonalsze zabezpieczenie silników w samochodach wyścigowych, sportowych i terenowych Shell Helix Ultra Racing to unikalny, w pełni syntetyczny olej zapewniający najlepszą ochronę i znakomite osiągi silników o dużej mocy benzynowych i Diesla wykorzystywanych w pojazdach rajdowych, wyścigowych i terenowych. Powstały w wyniku połączenia technologii firmy Shell i wieloletnich doświadczeń na torach wyścigowych Formuły 1, Shell Helix Ultra Racing 10W-60 sprawdził się w najbardziej ekstremalnych warunkach jazdy.

Comment

Co do oleju to ja polecam castrol edge 0w-40 Taki symbol oleju jest zalecany do 17.ctdi. Wyczytalem to w manualu. A castrol bo ogarnalem go w dobrej cenie. Polecam inter cars.

Comment

Working...
                              X