Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

czy przy wymianie rozrzadu ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• czy przy wymianie rozrzadu ?

czy przy wymianie rozrządu wymienia się tez wodę w chłodnicy ??

i co może być nie tak dzisiaj przy odpaleniu silnika usłyszałem takie jak by przelewanie się wody bulgotanie co może być nie tak ??
    Dzisiaj odebrałem samochód od mechanika wymieniał relingi jakieś bo był wyciek "to chyba uszczelki" i nabijał klimatyzacje czy może być to z tym związane jestem zupełnie zielony

Można wymienić ale nie ma takiej potrzeby chyba, że miał niską temperaturę zamarzania.

Comment

W chłodnicy nie masz wody, tylko płyn chłodniczy (bynajmniej tak powinieneś mieć ). Z reguły wymiana płynu chłodniczego następuje przy wymianie rozrządu. Najlepiej stosować markowe płyny chłodnicze.
      EX Civic FN1
      EX Civic ED7
      EX Civic EP2
      EX Civic FD7 FL
      EX Civic FN2
      EX Civic FG1
      EX Civic FD7
      EX Civic EM2
      EX Accord CL3
      EX Accord CG8
      EX Civic MB6
      EX Civic MB4
      EX Civic MB2

Comment

Cześć.
        Nie masz co się stresować. Wody nikt Ci nie nalał, chyba że oddałeś samochód wrogowi
        Po wymianie zawsze może zebrać się trochę powietrza. Obserwuj przez jakiś czas poziom płynu w zbiorniku wyrównawczym. Gdyby opadał poniżej minimum musisz uzupełnić. Dobrze jest też ustawić na maksimum ogrzewanie i tak chwilę jechać. Zmniejszyć poziom i potem za jakiś czas znowu na maksimum. Szybciej usuniesz ewentualne "korki powietrza". Ten układ sam się odpowietrzy i bulgotanie ucichnie.
        Ps. Co do wymiany to raczej oringi. https://www.google.pl/imgres?imgurl=...ed=0CEoQ9QEwAw

Comment

Working...
        X