Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jakie wybrac świece na nasze warunki ZFR5J-11 czy ZFR6J-11

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez thirdman Zobacz posta
    Na razie to Ty próbujesz być mądrzejszy od wszystkich tylko coś Ci nie wychodzi. Pisz merytorycznie jeżeli masz inne zdanie, konkretnie ZA i PRZECIW. Skoro tutaj sami mechanicy z szopy a Ty jedyny świadomy to pewnie masz ciekawe argumenty.
    Zamieszczone przez thirdman Zobacz posta
    Montuje się to co jest lepsze, daje korzyści w danej sytuacji. A sytuacja jest taka, że kolega basilio jeździ na lpg, więc świeca z mniejszą przerwą wydłuży życie jego układu zapłonowego. Więc pisz gdzie wady, a nie obrażaj, że u nas jak w lesie
    Nie, nie mam intencji kogokolwiek obrażać i się wymądrzać, więc tego tak nie odbieraj. Po prostu spójrz na to z tej perspektywy, że pojedyncza osoba nie ma możliwości przetestowania i stwierdzenia czy rozwiązanie jest lepsze czy gorsze, bo za dużo czynników ma na to wpływ i finalnie nie wiesz czy to Twoja decyzja była dobra, czy to przypadek, czy po prostu nie ma to znaczenia. Trzeba by takie testy powtarzać odtwarzając za każdym razem te same warunki i zakładając brak wpływu innego czynnika. Za to masowy producent ma takie możliwości. I weź też pod uwagę, najważniejszą rzecz mającą na to wpływ, czyli ogólne podejście do serwisowania samochodu. Jeśli ktoś już na starcie zainteresuje się taką sprawą jak przerwa na elektrodzie, to widać, że dba o samochód oraz zagłębia się w to jak działa i ciężko teraz ten przypadek porównać do kogoś, kto nawet nie wie, co mu zamontowano i byle jechało.
    Ani ja, ani Ty, w warunkach domowo-warsztatowych nie jesteśmy w stanie stwierdzić, które rozwiązanie jest lepsze, więc najbezpieczniej zaufać producentowi, który to testował i po prostu kupić dedykowane świece. Wszyscy czołowi producenci mają dedykowane do LPG i tam masz już fabrycznie zmniejszoną przerwę.

Comment

Zamieszczone przez grzeg0rz Zobacz posta
      Wszyscy czołowi producenci mają dedykowane do LPG i tam masz już fabrycznie zmniejszoną przerwę.
      No właśnie o tę przerwę chodziło. Ale to sobie już wyjaśniliśmy na pw, że odnosiles się do wcześniejszych wpisów w tym temacie, ja źle odebrałem.

Comment

Working...
      X