mam hc 2004r. 5d 1.4 po lifcie jakie proponujecie swiece? podobno te z cyfra 6 beda lepsze? tak słyszałem, a wy jakie macie zdanie na ten temat?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
jakie wybrac świece na nasze warunki ZFR5J-11 czy ZFR6J-11
Collapse
X
-
Zamieszczone przez syriuszteam Zobacz postaCześć.
Nie jestem przekonany czy do 1.4 faktycznie. Wszystko zależy jak jeździsz. Jeśli dłuższe odcinki, kręcisz silnik bardzo wysoko albo masz lpg to faktycznie. Jeśli krótkie trasy, często gasisz i odpalasz silnik i jeździsz na Pb to jednak 5J.
Comment
-
Dokładnie. Możesz jedynie zastanawiać się nad świecami irydowymi, które lepiej spalają mieszankę i dają (zaznaczem) odrobinkę więcej dynamiki, a tak to tylko to co producent zaleca.
Moja była Honda Civic EK2 JDM D13B4
http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=24172
Mój felieton "Samochodem przez Japonię."
http://www.civicforum.pl/showthread....535#post158535
Był Seat Leon 5F 1,4 TSI 125KM w kiju - jest Seat Leon 5F 2.0 TSI (190KM) z DSG
Tęsknota za Hanką jest ciągła.
Comment
-
Witam,
Czy to jest poprawny kolor świec po 4000 km? NGK ZFR6J-11
IMG_20180131_222355.jpg
Pytam, bo z czasem silnik bardziej warczy po nagrzaniu w zakresie obrotów 2000-3000 przy częściowym obciążeniu. Nie jest to stukot czy bardzo głośne warczenie, ale nie jest to gładka praca. Układ wydechowy szczelny, tylny tłumik do wymiany.
Comment
-
Zamieszczone przez piotrek-k11 Zobacz postaZFR6J-11
Comment
-
Zamieszczone przez kubsztyk Zobacz postaZa ciepłe? Przecież to są 6-tki. Do D16V1 cieplejsze mogą być 5-tki z NGK, a zimniejsze to 6-tki.
Comment
-
Zamieszczone przez kubsztyk Zobacz postaJakiś tam delikatesowy nalocik jest na izolatorze, ale to dopiero 4000 km. Na ZFR6J, które wyjąłem po kupnie był delikatny brązowy nalot. Martwi mnie tylko ten nagar na czole korpusu.Last edited by marcin19883; 01-02-2018, 22:48.
Comment
-
-
Wszędzie gdzie czytałem, to elektroda i izolator mają mieć szaro brązowy kolor. Nigdzie o korpusie nic nie pisze. Jeśli występuje nagar, to mieszanka paliwowa za bogata, ale on musiałby się osadzać też na izolatorze a go nie ma.
Przyłóż do ognia jakikolwiek metal, to zobaczysz, że szczarnieje. Tak może być z naszym korpusem, też robi się czarny od wybuchu mieszanki.
Comment
Comment