Przy około 4 tys. obrotow silnik(D16V1) się lekko dławi i za chwilę idzie normalnie,nie zawsze jednak tak jest.Ostatnio wymieniany rozrzad i sprawdzone zawory.Jaka może być przyczyna?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
silnik 1.6 problem na wyższych obrotach
Collapse
X
-
Nie zapala się nic.Na jalowym silnik kręci do 4 tys.,podobno jest takie zabezpieczenie czyli to normalne?.Czy jakk załocza sie vtec tak przy 4tyś powinienem czuć wyrazne przypieszenie bo sam nie wiem czy ta honda idzie jak powinna.W dodatku na jalowym słyszę jakby szum (może ze skrzyni) wrzucę bieg i jest cicho,czy to wlasnie slynne lożyska daja o sobie znać?Auto jest z 2005 roku i ma przejechane 212 tyś.Last edited by bac78; 24-06-2013, 21:18.
Comment
-
nie sądzę by w Civic była odcinka na jałowym przy przygazowaniu - to patent z Accorda, ale tu mogę się mylić może Civic VII to ma ale wątpię, Accord ma na pewno.
Szum na jałowym biegu, po wciśnięciu sprzęgła jeśli zanika - to do wymiany łożysko oporowe sprzęgła (nie skrzyni), często tak bywa że szumi, ale wymiana moze poczekać do momentu wymiany tarczy sprzęgła, da sie z tym żyć.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Rambo, Civici mają elektroniczną odcinkę, te po liftingu. Gdzieś już o tym pisałem, ale u szwagra jest chyba na 3.5/4.5 tys. obrotów.
Comment
-
Zamieszczone przez bac78 Zobacz postaPrzy około 4 tys. obrotow silnik(D16V1) się lekko dławi i za chwilę idzie normalnie, Jaka może być przyczyna?Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment