Witam, ostatnio pjawił się problem z zapalaniem mojej hanki, silnik 2,0 benzyna iVTEC, 160kM, rok prod. 2004, mianowicie gdy temperatura otoczenia jest tak mniej więcej pow. 10 stopni celcjusza lub silnik hanki nie ostygł całkiem po jeździe to by ją ponownie zapalić muszę długo zakręcić rozrusznikiem (czasami nawet kilka sekund), nadmieniam, iż wymieniłem świece około dwóch lat temu i mam przejechane na nich ok. 40 tys. km, ponadto około miesiąca temu została zrobiona regulacja zaworów ale to nie pomogło, z góry dzięki za udzielone podpowiedzi.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Problem z zapalaniem
Collapse
X
-
trochę mało, a czy zdarzyło się że silnik gasł podczas jazdy? tracił moc? lub zgasł na wolnych obrotach np na światłach (skrzyżowaniu)?
Masz jeszcze jakieś spostrzeżenia? sięgasz pamięcią może do jakiegoś incydentu po którym to się zaczęło dziać?Kierownik Działu Diesla
-
Jedyne spostrzeżenie to takie, że ten synptom pojawił się na wiosnę gdy się ociepliło, paradoksem jest to, że na mrozie palił super natomiast trzeba dłużej zakręcić gdy jest ciepło, po zapaleniu już silnik pracuje ok, nie gaśnie na skrzyżowaniu, obroty nie falują, nie traci mocy, itp
Comment
-
hymmm na pewno doagnostyka (a ta jest w tym aucie szeroko rozbudowana) dałaby jakiś obraz. Skanowanie musiało by być zrobione w trakcie lub zaraz w momencie wystąpienia niedomagania.
Generalnie bywało że w silnikach 2,0 padały czujniki CKP/CMP. Podobny przypadek jest opisany tutaj: https://www.civicforum.pl/showthread...C5%9Bnie+korku
nie wykluczone że pomału to samo dzieje się u ciebie - temp. reakcja na wysoką temp otocznia to sugeruje, jak mówisz zimą tego nie było.
Potraktuj to jako podpowiedź - sprawdź.
Umiejscowienie czujników w 2,0 może być w innych miejscach, jak będziesz potrzebował pomocy to podpowiem, lub syriuszteam też podpowie - bo wie gdzie są.Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment