Bezsensu. Pompa, rolka i pasek. Chyba, że w/w rzeczy są faktycznie niesprawne.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Rozrząd - wymiana 1,4 VII gen
Collapse
X
-
Zamieszczone przez drgonzo78 Zobacz postaidę po całości czyli pompa wody, pasek, rolka napinacza, pasek wieloklinowy
- wszystko,
- tylko pasek rozrządu i rolki napinające.
Kwestia tego czy autem masz zamiar jeździć długo? czy krótko?
Jeśli długo to można rozważyć wszystko bo np. pompa wody pracuje na pasku rozrządu (np. w dieslu jest osobno i nie ma konieczności wymiany w momencie rozbiórki rozrządu). Z uwagi że gdyby po wymianie paska pompa zaczęła ciec (tak sie zdarza) no to musisz ponownie rozbierać rozrząd - dokładnie 2 gi raz ta sama robota.
Ja zazwyczaj pompę wody w benzynie wymieniałam co 2 interwały rozrządu czyli co 200tys pompa/ co 100tys pasek i rolki.
Jednak ostatnio miałem doświadczenie na przykładzie koleżanki która zrobiła pełną wymianę osprzętu silnika a po pół roku wjechał w nią zamyślony dureń i auto do kasacji, stwierdziła "moja kasa poszła w błoto bo mi nikt teraz nie odda za to co wsadziłam". Wychodzi na to że ma rację - jest to ryzyko które jest nie do przewidzenia.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta... praktykowane są 2 metody:
- wszystko,
- tylko pasek rozrządu i rolki napinające.
Kwestia tego czy autem masz zamiar jeździć długo? czy krótko?
Jeśli długo to można rozważyć wszystko bo np. pompa wody pracuje na pasku rozrządu (np. w dieslu jest osobno i nie ma konieczności wymiany w momencie rozbiórki rozrządu). Z uwagi że gdyby po wymianie paska pompa zaczęła ciec (tak sie zdarza) no to musisz ponownie rozbierać rozrząd - dokładnie 2 gi raz ta sama robota.
Ja zazwyczaj pompę wody w benzynie wymieniałam co 2 interwały rozrządu czyli co 200tys pompa/ co 100tys pasek i rolki.
Jednak ostatnio miałem doświadczenie na przykładzie koleżanki która zrobiła pełną wymianę osprzętu silnika a po pół roku wjechał w nią zamyślony dureń i auto do kasacji, stwierdziła "moja kasa poszła w błoto bo mi nikt teraz nie odda za to co wsadziłam". Wychodzi na to że ma rację - jest to ryzyko które jest nie do przewidzenia.
Comment
-
Rambo to zależy. Widzisz, też nie wymieniałem pompy wody, bo rzekomo oryginalna wytrzymuje 200 tys km a po rozbiorze okazało się, że już puszczała wodę delikatnie. Więc na swoim przykładzie - będę wymieniał już wszystko, tak bezpieczniej niż potem płacić 2x za robotę.
Comment
-
Zamieszczone przez drgonzo78 Zobacz postaDzieki za podpowiedzi choć akurat oba paski, pompę i rolkę już mam więc ich wymiana jest przesądzona, chodziło bardziej o termostat oraz zimmeringi. Termostat sobie daruję ale od czego są te zimmeringi? Dziś na badaniu technicznym wykryli wyciek oleju z okolic rozrządu, ledwo mi zarejstrowali auto z tego powodu. Czy zimmeringi mogą mieć z tym coś wspólnego?
Sprawdź sobie czy pasuje do twojego silnika. Zimmering to inaczej uszczelniacz. Skoro wykryto przecieki to padł uszczelniacz. Zakupisz taki OEM i masz spokój. Co do wymiany rozrządu tez wymienilbym wszystko czyli pasek rolkę napinacz i pompę wody po co zadawać sobie 2x robotę jak padnie pompa
Comment
-
Zamieszczone przez drgonzo78 Zobacz postana badaniu technicznym wykryli wyciek oleju z okolic rozrządu, ledwo mi zarejstrowali auto z tego powodu. Czy zimmeringi mogą mieć z tym coś wspólnego?
Miałem sytuację gdzie jeden mechanik stwierdził u mnie właśnie "wyciek z uszczelniacza wału głównego" okazało się że to nie prawda, mechanik z aso stwierdził że to wyciek w uszczelki klawiatury i cieknie po uszczelniaczu i całym rozrządzie, oczywiście miał rację.
Wystarczyło założyć nową uszczelkę klawiatury i cucho przez 100tys km. Ten sam mechanik z aso zasugerował mi wymianę pompy co 200tys i też to sie sprawdziło, dlatego wyrobiłem sobie opinię na temat interwałów wymian elementów rozrządu.Last edited by rambo7; 26-03-2015, 08:48.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Witam
Byłem dziś na wymianie rozrządu + regulacja zaworów. W kwestii wycieku oleju o którym pisałem kilka postów temu okazało się że odma ( nie wiem jak to się nazywa fachowo ) przerdzewiała, jest dziurka i stąd ucieka olej - raczej niewielkie ilości, na stacji diagnostycznej zobaczyli że to okolice miski olejowej i posiali popelinę. Oczywiście podczas sprawdzania auta wyszły luzy na stabilizatorach, stąd tłucznie w zawieszeniu ( oby tylko to ) - skarbonka bez dna
Comment
Comment