Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic Coupe USA 1.7 16v 2002 jaki silnik i jaki dobrac rozrząd?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda Civic Coupe USA 1.7 16v 2002 jaki silnik i jaki dobrac rozrząd?

witam,
    wczoraj kupiłem ww honde i mam kilka pytan bo chce by mi służyła bez żadnych niespodzianek. silnik to 1.7 16 v i tu mam do Was pytanie? jaki to silnik i po czym dobrać rozrząd, autko ma nachulane 129 tys potwierdzone ksiażką więc mysle że rozrząd powino się wymienić przy tym przebiegu, druga sprawa jak ma się sprawa z zaworami ? słyszałem że a w hondach trzeba regulować luz jak w motocyklach czy to prawda? i ostatnie pytanie , jak będe ją sobie przygotowywał to co najczęściej siadało w tych hondach? żebym na to zwrócił uwagę? Dziękuje

mistrzu , na silniku powinienes miec napisane kod silnika np: d16y7 b18c4 ... zapisz sobie ten kod i sprawdz w internecie . co do zaaworow - tak , trzeba regulowac
    http://www.civicforum.pl/showthread....oupe-b18c4-%29 6GEN CoupeB18C4

Comment

Ok wiem że pytania głupie. Autko ma 129 tysięcy potwierdzone książką , kiedy warto zajrzeć do rozrządu jak nie był wymieniany? myśle ze 129 tysięcy to i tak za duzo . no i co ile te zaworki ruszać? Wiecej pytan nie mam

Comment

Jak masz książkę serwisową to w niej wszystko napisane. Zawory co 40 tyś., Rozrząd co 120 tyś. Tak przypuszczam bo w wersji europejskiej tak jest. Wymień przy okazji świece i filtr powietrza - taka podstawa.

Comment

Ok już temat bardziej ogarnięty , rozrząd nowy i olej ,zaworki ok, zastanawiam się nad dolotem u zmianą wydechu? co byście polecili z dolotów i wydechów aby nie było za głośno a autko zyskało na mocy i momencie? Czy taki dolot za około 800zł coś poprawi? mam wolne 2000 tysiące i chciałbym powoli robić moją Hanię, tak chyba każdy mówi o Hondzie Myślałem jeszcze nad obniżeniem autka i na przyciemnieniu szyb i to chyba tyle Co o tym sądzicie i gdzie najlepiej zajrzeć po takie części?

Comment

co do rozrządu to znam przypadki pierwszej wymiany przy 180tys.. booo kolega zapomniał, tak że spokojnie to nie daweoo.
            co do Dolotu za 800zł to dałbym spokój mocy nie odczujesz prawie w ogóle, pojeździj trochę może sie okaże że na coś naprawdę będziesz musiał wydać, jesli już to pomysł obniżenia bardziej mi sie podoba.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Pomysł obniżenia jest jak najbardziej realny do zrealizowania. Co do dolotu i wydechu słyszałem że mocowo przeszło by 130 km a takie coś by mi wystarczyło. Chce też aby dźwięk był jakiś porządniejszy. Rozrząd robiłem sam a całe autko sprawdzone w hondzie i nawet na siłę nie ma co na razie robić. Co do sprężyn do obniżenia to gdzie ich szukać? na allegro są jakieś ale nie wiem czy to dobre czy nie i w ogóle ile takie sprężyny powinny kosztować ? te z alledrogo są za 900zł , dolot k&n 1200 i wydech końcowy 700. dał bym linki ale nie wiem czy można na tym forum. pozdrawiam

Comment

Working...
              X