Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rezonator powietrza.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Rezonator powietrza.

Witam

Mam takie pytanie czy wyjecie rezonatora powietrza w civic 1.6 vtec ma niekorzystny wpływ na silnik?

Chciałem go wyjąc bo dźwięk silnika jest dużo ładniejszy

Nie ma żadnego wpływu na silnik. Może trochę inne parametry zasysanego powietrza będą i jakieś 0,5 hp gdzieś ucieknie i gdzieś przybędzie. Efekt dźwiękowy niezapomniany. Szczególnie powyżej 3,5 tyś obrotów Też tak dla testu kiedyś zrobiłem.
    Tylko filtr zostaw bo nie ręczę za skutki pracy silnika bez filtra.

Comment

Podepnę pod temat

Czy wystarczyłoby zaślepić te dwa otwory, które wychodzą z rury dolotowej do rezonatora?

Czy powiedzmy lepiej je uciąć przy samej rurze i wtedy zaślepić?
      The 1st. - EJ9
      The 2nd. - ES7
      The 3rd. - FD7
      The 4th. - CU2
      ------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

Comment

Zamieszczone przez CivicX Zobacz posta
        Witam

Mam takie pytanie czy wyjecie rezonatora powietrza w civic 1.6 vtec ma niekorzystny wpływ na silnik?

Chciałem go wyjąc bo dźwięk silnika jest dużo ładniejszy
        Witaj.
        Wołanie o pomoc ? Wybacz ale wystarczy pytanie i raczej nie w tym miejscu. Ale niech i tak będzie. Pozostawię to jednak bez dramatyzmu w tytule.
        Usunięcie rezonatora to taka atrapa tuningu jak ja to nazywam. Jeśli koniecznie chcesz głośniej i nieco słabiej przy wyższych obrotach to możesz usunąć. Jednak moim zdaniem sensu większego w tym brak. Wbrew pozorom to nie kwiatek do kożucha. Jego obecność, kształt, umiejscowienie, funkcje, to nie kaprys, to wyliczenia konstruktorów silnika. Skomplikowane. Ale silnika Ci to nie uszkodzi. Ewentualnie nerwy.
        Pzdr.
        Last edited by syriuszteam; 23-04-2012, 20:53.

Comment

Working...
        X