Witam! może ktoś z Was wie czy do civic'a 1.4 (2005) VII występuje osłona pod silnik ??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
osłona pod silnik
Collapse
X
-
Witam. Wybaczcie, że tak odgrzebuję temat, ale znalazłem dziwną osłonę z jakimś wygłuszeniem. Zastanawiam się czy podejdzie pod EU8... Najlepsze jest to, że nigdzie nie mogę znaleźć podobnej osłony z tym dodatkiem.
Po wielu poszukiwaniach trafiłem na ciekawy schemat w EPC. Przedstawia on dwie osłony pod silnik: Jedna z a druga bez wygłuszenia. Niestety nie podają numeru części.
Czy jest sens kupowania takiej oslony? W końcu 250 zł piechotą nie chodzi...
Konkretnie chodzi mi o część nr 20 z tą "dokładką" nr 19Załączone pliki
Comment
-
Zamieszczone przez waletkoJedna z a druga bez wygłuszenia. Niestety nie podają numeru części.
Czy jest sens kupowania takiej oslony? W końcu 250 zł piechotą nie chodzi...
Konkretnie chodzi mi o część nr 20 z tą "dokładką" nr 19
Przedstawione osłony są stosowane w modelu 1,7CTDi. mniejsza 19. - to osłona miski olejowej - jej zadanie osłona przed wychładzaniem miski, Osłona ta prócz plastiku powinna mieć prasowany filc od strony wewnętrznej - czyli miska olejowa - filc - plastikowa osłona.
Druga osłona jest typową osłoną, przedłużeniem osłony od strony zderzaka. Nie ma tam filców chroni chłodnicę czujniki części klimy etc i innych części i układów około-silnikowych.
czy warto - w dieslu - bezwzględnie warto! - prawie konieczność, kto ma diesla ten wie co znaczy ciepły engin w zimę.
cena, no pewnie nie bez kozery jest taka, ale wysoka zgadzam się.
Warto pilnować tematu - bo przy wymianie oleju często mechanicy niszczą zapieczone zatrzaski i potem trudno ja umocować i nie montują jej w ogóle - to duży błąd!Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Ach, czyli reasumując nie ma większego sensu kupować osłony z przedłużeniem na miskę olejową (które mylnie w aukcji nazwano wygłuszeniem) do hondy z silnikiem benzynowym. Wystarczy osłona oznaczona na zdjęciu numerem 6, którą można dostać na Alegro za 80zł (jak na mój gust dalej o 50 za dużo) Dobrze wnioskuję?
Comment
-
tak jest ! w benzyniaku osłona nr 6 w zupełności wystarcza, i co do ceny też mam takie odczucie...kawał plastiku taka kasa!
na Schemacie:
- osłona nr 20 to - kompletna osłona do diesla, w skład jej wchodzą: osłona piski olejowej nr 19, oraz osłona zintegrowana z nr 20 chroni skrzynię biegów, rura wydechowa biegnie pomiędzy nimi.
- osłona nr 6 to kompletna i wystarczająca osłona benzyniaka.
Wszystko pospinane jest kołkami nr 15. Te kołki często są skruszałe i dodatkowo uwalone w piachu i błocie - wyjęcie takiego kołka w całości nastręcza mechanikom wiele kłopotu, jeśli ktoś planuje to rozbierać szczególnie w dieslu polecam zaopatrzyć się wcześniej w takie kołki.
Kołki w ASO kosztują jak za sztaby złota. na allegro dużo taniej.
Wymiary kołka podam jak znajdę bo gdzieś mam taką nówkę.Last edited by rambo7; 26-02-2013, 14:43.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Comment
-
Czy to będzie ta dokładka osłaniająca miskę olejową? Bo u siebie tego nie mam i warto by się zaopatrzyć.
Będzie pasować do 1.7 CTDi 5d?
Comment
-
Drodzy panowie, czy część na załączonym obrazku to już komplet czy brakuje jeszcze tej mniejszej części pod miskę?
c3ff4ce84909a3aff1511c2dc7be.jpg
fotka z allegro
Comment
Comment