Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

dziwny dzwiek przy ruszaniu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• dziwny dzwiek przy ruszaniu

Witam
    Zakupiłem 2 miesiace temu honde civic 1,4 16v 2003 i pojawil sie problem przy ruszaniu, otóż w momencie ruszania w okolicach lewej strony silnika wydobywa sie dziwny dzwiek.
    Dzieje sie to tylko gdy uprzednio silnik byl odpalony,jesli sie zatrzymam i ruszam ponownie nie gaszac samochodu ta sytuacja nie ma miejsca.
    Jesli ktos jest mi w stanie pomóc to z góry dzieki.

Witam,
    Jesteś pewien, że dźwięk ten powstaje przy ruszaniu, czy może jednak tylko przy uruchomieniu silnika? Zweryfikuj, ponieważ może jest to silniczek regulacji wysokości lewego reflektora. Mam w swojej Hondzi taki objaw.

Pozdrawiam

Comment

Tak ale wtedy będzie rzęził na wybojach, dziurach i tak dalej. Bo to dziadostwo do potęgi.

Comment

przy ruszaniu

a na wstecznym jest o 5 sekund później
        Last edited by Karl1985; 09-07-2011, 12:38. Powód: łącz posty, używaj do tego opcji edycji

Comment

Witam. Mam tak samo. Przy ruszaniu - przejechaniu 2m tak jakby sie cos właczyło - brzęk - nie ma pojecia jak to znawac. I jest wszystko ok. Jak sie wyłączy silnik i pozniej znowu to samo. moze sie ktos spotkał z tym ?? dzieki za info

Comment

bo to CENZURA nie jest samochod tylko traktor,jak mozna w 21w zrobic takie g............!!!!!!!
            Last edited by Karl1985; 14-07-2011, 09:57. Powód: wulgaryzm

Comment

Zamieszczone przez dudek1979 Zobacz posta
              bo to CENZURA nie jest samochod tylko traktor,jak mozna w 21w zrobic takie g............!!!!!!!
              Kolego licz się ze słowami. Nie wszyscy chcą czytać takie prostackie wypowiedzi jak Twoja , ban 7 dni!!
              Last edited by Karl1985; 14-07-2011, 09:58.

Comment

dobra juz wszystko wiem

Comment

Jeśli wiesz, to pochwal sie co bylo przyczyna :]
                  Honda Civic 1.8 i-VTEC 4D

Comment

Podjechałem do ASO hondy mam tam znajomych i to załancza sie modulator z absu. wyjerzdzala inna honda i bylo to samo. Jesli rozmawiamy o tym samy dzwieku

Comment

Tylko błagamy, po Polsku! 'Załącza' nie załancza i 'wyjeżdżała' nie wyjerzdżała...
                      Honda Civic 1.8 i-VTEC 4D

Comment

a da sie ten dzwiek wyeliminowac?

Comment

to tak działa - poprostu załancza sie silnik z modulatora. i wszystko jest wporzadku. Jesli nie zapala ci sie kontrolka z absu w trakcie jazdy to jest ok. Oczywiscie jesli mowimy o tym samym dziweku. W ASO kumpel sie smial bo powiedzial ze malo kto zwraca na takie cos uwage ale ja juz tak mam ze czepiam sie detali :PP zboczenie zawodowe

Comment

Odgrzebie trochę kotleta.U mnie jest to samo tylko że z prawej strony.I na 100% jest to związane z ABSem .Jak przyhamowałem ostatnio jak było bardzo ślisko to aż piszczy bardzo głośno i to chyba jest z pompy absu.Dodam że kontrolka się żadna nie pali i ABS działa tak jak powinien(tylko ten dzwięk).Czy mozna to wyeliminować czy do wymiany jest raczej pompa absu?

Comment

Working...
                            X