Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obroty silnika civic 1,4

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Obroty silnika civic 1,4

Witam,
    Posiadam civica z 2001 r z silnikiem 1,4. Po ostatnich mrozach rozładował się akumulator. Po wizycie w warsztacie i pomiarach napięcia okazało się że jest do wymiany. Został wymieniony na nowy. Przeprowadzone zostało tzw. uczenie. Jednakże obroty silnika po dojechaniu np. do świateł skaczą do 2 tys po czym falują w okolicach 1,5 tys i po chwili spadają do okolic 800-900. Jaka może być tego przyczyna, zaznaczam, iż przed wymianą akumulatora wszystko było ok.

Czekam na podpowiedzi !!!
    Pozdrawiam

u mnie zaczeło się dziać podobnie od jakiesgoś czasu co to może być?

Comment

No właśnie, objawy takie jak u mnie! Ale zacznę od początku. Kilka dni temu padł mi całkowicie akumulator i po kilku ładowaniach (i nocnych samorozładowaniach) stwierdziłem że jest do wymiany (służył 8 lat). Przez ten okres hanka stała bez aku na parkingu. Dziś zakupiłem nowy akumulator varty i po podłączeniu najpierw trochę się zdziwiłem bo w ogóle nie zakręcił. Postanowiłem zamknąć samochód pilotem i otworzyć ze 3 razy. Po takim manewrze hania odpaliła od razu. I tu zaczynają się problemy. Po kilku minutach zapala się check i już nie gaśnie postanowiłem się trochę przejechać i zobaczyć co się stanie. Obroty na jałowym ok 1,5 tyś (?). Poza tym tak jakby komputer nie widział komputera instalacji gazowej ( w ogóle nie przełącza się na gaz, a kontrolka poziomu gazu jakaś blada i mocniej się zaświeca przy dodaniu gazu). Jakby tego było mało wsiadam do samochodu o 23 i jadąc do domu o samochód czuję w pewnym momencie jak traci moc i gaśnie! Ledwo dojechałem na parking i teraz boję się wsiąść do samochodu. Jakieś sugestie co się mogło stać? Dodam tylko, że przed rozładowaniem starego akumulatora wszystko chodziło jak w zegarku.

Comment

Working...
      X