Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Swap D14Z6 na K20A

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Swap D14Z6 na K20A

Witam
    Jest to moj pierwszy post i mam nadzieje ze mi pomorzecie
    Otoz mam Civica 2003 ep1 D14 i chcialem wlozyc do nieko k20a z ep3 i moje bytanie jest czy bedzie z tym duzo problemow dodam odrazu ze mam Type r po dachowaniu zawieszenie i silnik w dobrej kondycji kasta niestety troszke poobijana.Myslalem zeby przelozyc wszystko z ep3 do ep1 wiem ze jest z tym troche roboty ale warto sprobowac najwiecej martwi mnie silnik buda niby ta sama ale roznie to bywa.
    Pozdrawiam

sam tego napewno nie ograniesz..proponuje udac sie do jakiegos tiunera na przekładke silnika.

Comment

hmm skoro tak sadzisz ale nie takie moje pytanie bylo poprostu che wiedziec czy silnik wejdzie bez wiekszych problemow czy trzeba bedzie jakies customy robic zanim zaczne prace chcialem sie poprostu spytac bycmoze ktos juz kombinowal z tymi silnikami na forum pare silnikow juz przelozylem wiec pojecie i narzedzia sa a prace zaczynam za okolo 1 miesiac do 2 czyli sie zobaczy czy ogarne
      Pozdrawiam

Comment

Z tego co zauważyłem jeden jest "lewy" a drugi "prawy", tj. rozrząd i dolot po przeciwnych stronach, K20 usytuowany jest bardziej na lewo, D14 bardziej na prawo (patrząc od przodu auta), poza tym w komorze silnika elementy są rozmieszczone po przeciwnych stronach tzn. ABS, przewody klimy, akumulator, skrzynka bezpieczników, zbiornik płynu do spryskiwaczy itp. ale to chyba nie są jakieś wielkie trudności.
        sigpic

Comment

Working...
        X