Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zimówki do VII gen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zimówki do VII gen

poszukuje opon na zimę i tu jest prośba głównie do użytkowników civica VII gen jak również pozostałych użytkowników civica hihi jakich oponek unikać a jakie polecacie i ogólnie wasze opinie o różnych typach oponek...
    np co myślicie o wielosezonowych oponach??

Hejo

Przyłączam sie do pytania, zastanawiam się na oponami o rozmiarze 185/65 R15 na zime.
    Nie jestem pewny czy opony o takim profilu się zmieszczą bez problemu, obecnie mam 195/60.
    Civic VII 2001r.

Comment

Miałem do tej pory trzy rodzaje opon zimowych.
      1. Poczciwe Dębica Frigo - pozytywne wrażenia na śniegu. Naprawdę potrafiłem wjechać na nich tam, gdzie inne samochody wymiękały. Beznadziejne na mokrej nawierzchni i takie sobie na suchej.
      2. Firestone Witerhawk - totalna porażka na śniegu. Byłem zaskoczony ich "niemocą" po przesiadce z Dębicy.
      3. Goodyear UG 7+ - najlepsza opona jaką miałem do tej pory. Zresztą testy to potwierdzają. Na śniegu "targają" aż miło.W deszczu i na suchej nawierzchni jadą i hamują jak letnie :-)

Comment

Własnie myslalem o oponach Goodyear,
        ale nie wiem czy troche wyższy profil tj. 185/65 R15 zmiesci sie do Hondzi

Comment

Tu masz przelicznik (kalkulator) możliwych zamienników:

Zaufaj prawdziwym ekspertom i wybierz najlepsze opony samochodowe. Aktualny ranking opon, artykuły motoryzacyjne i najświeższe testy opon na wyciągnięcie ręki

Comment

dzięki za linka

Comment

Oponki 185/65 r15 zmieszczą sie do VII gen sam obecnie takich używam, smigam na Pirelli Winter Carving Edge jak do tej pory wszystko ok moze na mokrym troszke się slizgaja i trochę głośniej się toczą,śniegu jeszcze nie było za wiele przez jeden dzień moze 20 cm ładnie "ciągły" bez jakichkolwiek problemów....jak spdnie więcej śniegu to się wypowiem w pełni.

Comment

a ja tak troszke inaczej: jak ktoś chce to mam oponki 195/65 r15 zimówki 7mm bieżnika continental. 50 zeta za sztuke.
                kupiłem je na slepo a mam civica V Gen i mi nie wchodzą :/
                Jak ktoś był by chętny to PW
                Okolice Torunia

Pozdro
                BÓG DAŁ NAM NOGI PO TO ABYŚMY DOSZLI TAM GDZIE NIE DOJEDZIEMY HONDĄ NA GLEBIE !!!

Comment

Zamieszczone przez waskiii Zobacz posta
                  a ja tak troszke inaczej: jak ktoś chce to mam oponki 195/65 r15 zimówki 7mm bieżnika continental. 50 zeta za sztuke.
                  kupiłem je na slepo a mam civica V Gen i mi nie wchodzą :/
                  Jak ktoś był by chętny to PW
                  Okolice Torunia

Pozdro
                  To daj to do działu giełda, bo tak to raczej szybko nie sprzedasz

Comment

Hehehe
                    Spoko
                    BÓG DAŁ NAM NOGI PO TO ABYŚMY DOSZLI TAM GDZIE NIE DOJEDZIEMY HONDĄ NA GLEBIE !!!

Comment

Po wielkich namysłach za i przeciw oraz po przeczytaniu wielu opini na tamat różnych opono zakupiłem w końcu opony marki UniRoyal MS Plus 66 o rozmiarze 185/65 R15.

Opony są już założone, zobaczymy jak będą się spisywać na drodze.
                      Zapłaciłem 176 zł za sztukę, rok produkcji 2009 - cena chyba rozsądna, chociaż już za 200 zł można było kupić wspominane wcześniej Goodyear UltraGrip7+.
                      Jednak po zapoznaniu się z wieloma opiniami w internecie wybór padł właśnie na UniRoyal.

Dzięki za pomoc w doborze rozmiaru ;-)

Comment

Zamieszczone przez kristo1,7 Zobacz posta
                        poszukuje opon na zimę i tu jest prośba głównie do użytkowników civica VII gen jak również pozostałych użytkowników civica hihi jakich oponek unikać a jakie polecacie i ogólnie wasze opinie o różnych typach oponek...
                        np co myślicie o wielosezonowych oponach??
                        ja założyłem do swojej hondy zimówki o wymiarach 185x65x14 Fuldy crystal i nie narzekam
                        to ich drugi sezon.A co do wielosezonowych to uważam,że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego,ale to moja opinia.Ogólnie polecam Fuldy(są dobre)mam i letnie i zimowe

Comment

A czy nie powinien byc profil 70 a nie 65, będziesz miał teraz przekłamania licznika, jak się mylę to proszę mnie poprawic

Comment

ja tam na letnich śmigam

Comment

Też mam problem z doborem odpowiednich zimówek do hondy civic z 2002 r. Honda dopiero co sprowadzona z Niemiec. Obecnie mam letnie 195/60 R15. Proszę o pomoc jaki rozmiar mam kupić zimówek?

Comment

Working...
                              X