Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy ta felga będzie pasować Civic 2001 5d 4x100

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czy ta felga będzie pasować Civic 2001 5d 4x100

Cześć planuję zakup felg OZ 7JX16H2 4x100 ET37 ŚR. CENTR. 68mm czy te felgi będą odpowiednie dla moje Hani 2001 5d 4x100 i czy będą potrzebne pierścienie centrujące jeśli tak to jakie polecacie i jaki rozmiar opon wcisnę ta taką felgę interesują mnie 205 ale nie wiem czy nie wyjdą za obrys.

Na początek polecam przeczytanie wątków:
    postanowiłem założyć Nowy post by informacje o oponach i felgach były bardziej widoczne dla zainteresowanych. Nurtuje Cię pytanie: - czy te felgi będą pasować? - czy mogę założyć taką* oponę? - jakie max ET dobrać? - jaki otwór centrujący?

Witam, mam takie pytanko: czy ktoś mógłby mi napisać co sądzi o felgach 15x 6 1/2 JJ ET 35 do samochodu osobowego sedan/limuzyna Honda Civic z roku 2003? Czy będą pasować do tych felg opony 195/60/R15 88H? Czym to grozi jeśli te felgi są niewłaściwe? Z góry wielkie Dzięki za odpowiedź i Pozdrawiam! Tomson.

Witam ponownie ostatnio zakładałem temat odnośnie check engine, ale jak na razie siostra zaobserwowała, że kontrolka zapala się dosyć rzadko, dlatego zostawiam tamten wątek otwarty. W sprawie tematu w tytule, przejrzałem wątek rambo7 (https://www.civicforum.pl/showthread.php/30209-Opony-i-Felgi-do-VII-generacji-2001-2005-dane-fabryczne) i mam parę pytań, teraz siostra jeździ na oponach o ozn. 195/60R15 88H. Rozumiem, że to wymusza zastosowanie felg 6 J, tak? Takie pewnie ma założone...

Na pewno będzie potrzebny pierścień centrujący bo Twój otwór centrujący to 56,1mm

Pamiętaj aby tytułować nowe wątki konkretnie, nigdy "Prośba o pomoc" bo w takim wypadku nikt niczego by nie znalazł na forum. Polecam zapoznanie się z regulaminem https://www.civicforum.pl/showthread...egulamin-Forum dowiesz się z niego jak poprawnie kożystać z zasobów forum
    Moja ko-Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....ck-Mój-TYPE-R

Szerszeń by grzes41gt https://www.civicforum.pl/showthread...�-by-grzes41gt
    sigpic

Comment

Poczytałem ale wolałem uzyskać fachową poradę

Comment

nie nie będą pasować, precyzyjnie mówiąc nie będzie pasować na zasadzie "założył i pasuje" bo:
        68mm otwór centralny jest za duży będzie trzeba do tego dokupić pierścienie centrujące - nie wiem czy takie dostaniesz?
        7J i ET37 to skrajne parametry do tego modelu co skutkować może słabą trakcją i prowadzeniem auta. Jedyne co będzie ok to wygląd. Odpowiedz sobie sam czy to ma wyglądać? czy sie prowadzić? bo w takim jak chcesz układzie nie da się tego pogodzić? ..albo jedno, albo drugie.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Takie pierścienie sprawdzałem i są dostępne.

Comment

w takim razie zakładaj. Wiesz co się z tym wiąże i jesteś świadomy. Z doświadczenia mojego wynika że to trochę przyciężkawe będzie i zwiększy się nieco spalanie, do tego jeśli opony juz będą miały 50% zużycia będą huczeć a prowadzenie będzie mniej precyzyjne, nie będzie można sobie pozwolić na puszczenie kierownicy, trakcja będzie trochę niepewna i będą tendencje do myszkowania. Najlepiej takie parametry jak ET37 przy szerokim 7J to tylko dobrze działa na nowych oponach, z czasem trakcja się pogarsza w porównaniu do klasycznego Nominalnego rozmiaru 15". Dlatego na 15" oponach polatasz dłużej bez straty trakcji. Na tych 16" odczujesz to wcześniej.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

hej czy te felgi spasuja do mojej hondy? Hatchback 5D 2001

ET38

Comment

Felgi 17" - chyba tak/ (felga jest poza rozmiarem przewidzianym przez producenta).
                Otwór centralny 63,4mm. - nie / (będzie pasować dopiero po założeniu pierścienie centrujących.).
                ET-38 - tak.
                4x100 tak.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                X