Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Felgi+opony zimowe Honda Civic VII

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Felgi+opony zimowe Honda Civic VII

Siemanko, przejrzałem poradnik i mniej więcej już wszystko wiem.
    Aktualnie lece sobie na alusach 17' 205/40, ale wyczytałem że śmiało na zimę 15 mogę wpakować.
    Szukam więc felg o takich parametrach:
    - Rozmiar felgi: 6Jx15
    - Rozstaw śrub: 4x100
    - Osadzenie ET: 45
    - Otwór centrujący: 56.1

Zgodnie z tym co napisaliście w poradniku na forum.

Problem polega na tym, że wszędzie na alledrogo piszą że otwór 56mm i tutaj moje pytanie czy może być 56mm czy musi być 56.1mm.
    Kumpel gadał żeby nie dać się właśnie naciągnąć na żadne pierścienie centrujące i sprawdzić ET żeby było ok, więc nie chcę się nadziać

Przykład: https://allegro.pl/felgi-stalowe-now...703580709.html

A na koniec pytanie jeszcze jedno. Może warto walnąć 14' ? :> Mam w piwnicy 14' 5,5 JJ
    Pozdrówki

Honda Civic VII 1.6 Sport
    Last edited by dundersztyc; 24-10-2014, 14:59.

Zamieszczone przez dundersztyc Zobacz posta
    wyczytałem że śmiało na zimę 15 mogę wpakować.
    oczywiście - bo to fabryczny rozmiar.

Zamieszczone przez dundersztyc Zobacz posta
    wszędzie na alledrogo piszą że otwór 56mm i tutaj moje pytanie czy może być 56mm czy musi być 56.1mm
    uznaj że to błąd pomiaru, wystarczy lekki nalot brudu czy rdzy na otworze i błąd pomiaru 0,1mm to żaden błąd. 56,0 czy 56,1 to kochany pierścienia tam nie wsadzisz ... kartka papieru ma 0,8mm czyli praktycznie pierścień musiałby być cieńszy od kartki papieru 7 krotnie. Nie ma takich pierścieni.

Jeśli masz wersję sport to fele 14" nie zalecam albo nie wejdą na jarzmo, albo będzie fela niebezpiecznie blisko jarzma zdecydowanie nie zalecam nawet jakby weszły, to jest niebezpieczne.

Niektóre wersje VII sport miały 5 śrub na tej aukcji widzę otwory na 4 śruby.
    Last edited by rambo7; 27-10-2014, 08:11.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Mam otwór na 4 śruby sprawdzałem właśnie to też. Dzieki za odpowiedź

Comment

Working...
      X