Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

opony letnie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• opony letnie

Witam !!!
    Jest to mój pierwszy post , proszę o wyrozumiałość. Od kilku dni jestem posiadaczem Honda Civic 7 2003r sedan.
    Ostatnim autem był diesel vw Bora 1,9 tdi ,( wiem rozpętałem burzę sorki , ale różnie w życiu bywa ) i przy 100 km/h było ciszej niż tu w benzynie , sprzedający powiedział że to opony tak hałasują
    czy to możliwe , ( wymieniłem łożyska z przodu w serwisie powiedzieli że to jest powodem tego hałasu , niestety jest nadal tak samo głośno).
    Od 60 do 100 km/h później jest troszkę lepiej tak do 130 km/h ale od 130 do 160 jest to samo jak przy 60 do 100 km/h opony to FULDA 185 70/R14 fotka w załączniku.Proszę o informację , czy z tymi oponami tak jest .Pozdrawiam

mod:
    Zamieszczone przez jagrer Zobacz posta
    Jest to mój pierwszy post
    Twój pierwszy post powinien być w dziale powitalnym.
    Załączone pliki
    Last edited by Gość; 24-04-2014, 22:49.

zmień koła dla sprawdzenia i przejedź się na zimowych tylko dla próby - jeśli będzie zdecydowanie ciszej to opony.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Dziękuję , w majowy weekend postaram się o przekładkę , ale co sądzisz o tych oponach, które teraz są założone ??

Comment

Opony Fuldy nie są złymi oponami. najczęściej są to opony tzw. Kierunkowe a te zawsze szumią bardziej od innych (nie ważne jakiej firmy) bieżnik kierunkowy idący w formie "choinki" zawsze masz głośniej ...ale też masz z tego tytułu pozytywy, zdecydowanie lepiej odprowadzają wodę zatem lepiej się spisują na mokrym. Niektórzy specjalnie takie opony kupują by dać sobie więcej pewności trakcji w warunkach trudnych, a warunki deszczowe do takich należą. Moim zdaniem nie ma sensu zmieniać tych opon, jak kupisz 2-kierunkowe będą cichsze ok. ale nie aż tak byś był wniebowzięty. Zedrzesz te fuldy to następne kup dwukierunkowe. Hondy należą do dość cichych samochodów przy jeździe na krajówkach i takie opony kierunkowe trochę zmniejszają komfort dla uszu ale poprawiają przyczepność w warunkach trudniejszych. Widać poprzedni właściciel taką wyznawał podejście .
        Choć domyśleć się idzie że to ekokontakt więc asymetryczna, to powinna byc cichsza, ale widać taka charakterystyka jest tej opony.
        Last edited by rambo7; 30-04-2014, 08:50.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
        X