Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy takie felgi z takimi oponami spasuję?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czy takie felgi z takimi oponami spasuję?

Witam,
    Jak już pisałem - nabyłem wczoraj civica (sedan,grafit-metalic,beżowe wnętrze,lotka na klapie, progi,itd.)
    ale jest na feldze 14" z oponą 185/70/R14. Problem polega na tym że na takich balonach auto wygląda jak dziadkowóz i chciałbym żeby to jakoś lepiej wyglądało. Proszę o podpowiedź czy to co znalazłem dobrze zagra przy montażu:

Dzięki za pomoc

Można zapoznać się z tym tematem. Daleko szukać nie trzeba. Chyba wszystko tam zostało wyjaśnione...

postanowiłem założyć Nowy post by informacje o oponach i felgach były bardziej widoczne dla zainteresowanych. Nurtuje Cię pytanie: - czy te felgi będą pasować? - czy mogę założyć taką* oponę? - jakie max ET dobrać? - jaki otwór centrujący?

I upewnij się czy Twój sedan ma śruby 4x100 czy 5 x 114.3

Nie jestem pewien czy ten rozmiar opon będzie pasować. Ja mam 195/60/15
    Last edited by keizam; 26-08-2013, 22:34.
    Honda Civic 1.8 i-VTEC 4D

Comment

dzięki za info.
      zbyt wiele nie widzę na temat 16" ale popatrzę jak wypiję kawę.
      Wczoraj pomyślałem o innej feldze bo napisy na tych złotych chyba będą się gryzły z bryłą limuzyny.
      Jeszcze raz dzięki

Comment

do Sedana 16" będą przydużawe, Sedan - to komfort, a komfort to nie 16" w tym modelu i w tej wersji.
        Te fele 14" zostaw sobie na zimę - idealnie się sprawdzą.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

w tamtym temacie informacje wprowadzone są z książek serwisowych. Widać nikt nie zakładał że do sedana będzie się wkladac 16 stki. Przejzyj tematy dotyczace doboru opon i felg. Może znajdziesz odpowiedź
          Honda Civic 1.8 i-VTEC 4D

Comment

masz racje. dzieki

chyba tak. na zime mam stalowki i oryginalne kapsle

sorry Panowie że tak nieudolnie doklejam odp. jak pimej gówno na chatę ale dopiero ogarniam schemat poruszania sie po forum

mod: jest opcja edycji, jak chcesz coś dopisać, aczkolwiek działa czasowo.
            Last edited by Gość; 28-08-2013, 09:50.

Comment

Working...
            X