Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy te felgi będą pasować do Civic?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czy te felgi będą pasować do Civic?

Witam,
    chcę kupić felgi stalowe do mojej Civic VII 2002r.
    Znalazłem takie:

jednak w opisie jest napisane że pasują do Opla, czy do Hondy również będą pasować?
    Bo wszystkie parametry pasują do Civic tylko ten opis że do Opla mnie zastanawia.

I czy te felgi do dobry wybór?
    Mają być na zimę.

Pozdrawiam

Witam
    Ja w mojej 7 również używam felgi stalowe pozostałe mi po moim oplu (14), delikatny luz na piaście jest, ale mój wulkanizator stwierdził, że tak mała różnica nie przeszkadza.(chociaż uważam, że jeżeli chcesz kupować to może warto się rozejrzeć jednak za takimi od hondy)
    pozdro

Comment

Dziękuje za odpowiedz

Comment

Zamieszczone przez dżołk Zobacz posta
        (...) delikatny luz na piaście jest, ale mój wulkanizator stwierdził, że tak mała różnica nie przeszkadza.(..)
        hmmm nie wiem, dla mnie to ma znaczenie.
        ...w opisie tej aukcji pisze:
        Dane techniczne:
        Średnica: 15"
        Szerokość: 6"
        Rozstaw szpilek: 4x100
        Osadzenie (ET): 45
        Otwór centrujący: 56,6
        Kolor: Black

W Civic będzie 56,1 ...nie wiem czy to będzie "duża" różnica ale jednak zawsze. Tak że ja bym to jednak poszukał osadzenia jak trzeba.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
          W Civic będzie 56,1 ...nie wiem czy to będzie "duża" różnica ale jednak zawsze. Tak że ja bym to jednak poszukał osadzenia jak trzeba.
          Już znalazłem odpowiednie felgi:

Comment

Oczywiście jak już chcesz kupować to ja bym kupił do Hondy ale tak najprędzej to zdecydował bym się na przykład na takie alufelgi:

Tańsze i ładniejsze

Comment

Zamieszczone przez kamilen Zobacz posta
              Oczywiście jak już chcesz kupować to ja bym kupił do Hondy ale tak najprędzej to zdecydował bym się na przykład na takie alufelgi:

Tańsze i ładniejsze

Te felgi nie będą chyba pasowały do Hondy (?) nie znam się na tym dobrze. ale koszt nowych alu to około 1000zł a tutaj 500zł więc dla mnie to spora różnica

Comment

Spokojnie pasują. Mam u siebie 16x7 ET 35 i jest minimalnie za szeroka więc ta będzie idealna. Oczywiście Twój wybór. Wolisz nowe ale stalowe to bierz. Ja bym wybrał używane alu.

Comment

Panowie, przyszła zima i wykopałem moje stalowe koła z zimówkami z garażu. Okazało się, że na 2 wyszły cyce, więc zacząłem rozglądać się za nowymi oponami. Wybór padł na GOODYEAR UltraGrip 8, ale poległem na wyborze rozmiaru. Okazało się, że moje stalówki to R14x5J, co dyskwalifikuje większość zamienników. Rozglądam się za pełnym profilem 175/70, ale ma aż 2,4% mniejszą średnicę. 185 na 5J jest raczej mało zalecane, tzn maksymalne dopuszczane. Co zrobić? Kupić połówki 75 na felgę 5J? A może zaryzykować ze skrajnym 185? Ostatecznie wydać więcej kasy na nowe felgi R15x6J ?

Comment

najlepiej by było mieć R15 / 6,5J / 4x100 i opony 195/60/15 lub 195/65/15.
                    Na pewno 185 na felgę 5J to nie za dobrze, generalnie nie dobrze.
                    Więc albo sprzedaj te 14" i kup używki 15" wiele nie dodasz. Do takiej felgi "15 dobierzesz już dużo.
                    Kierownik Działu Diesla

Comment

Czekaj czekaj, 195 na 6,5J to też górna granica wg tabelki. Nie lepsza będzie 6J? Chyba że patrzymy na różne tabelki

Comment

Zamieszczone przez waletko Zobacz posta
                        195 na 6,5J to też górna granica wg tabelki
                        tak napisałem? ... to sie pomyliłem, oczywiście że 6J, w poniższym linku wszytko jest wzorowo napisane - tylko skorzystać .

postanowiłem założyć Nowy post by informacje o oponach i felgach były bardziej widoczne dla zainteresowanych. Nurtuje Cię pytanie: - czy te felgi będą pasować? - czy mogę założyć taką* oponę? - jakie max ET dobrać? - jaki otwór centrujący?

napisano tutaj również co dobrać do felgi 14". Takie 14" były stosowane w pierwszych egzemplarzach z 2001-2002r, ale 15" zgodnie z rozpiską możesz spokojnie dobrać.
                        Dla 14" felga 5,5J - do takiej rozmiar 185 wchodzi bez problemu, wiem bo jeździłem kiedyś.
                        Last edited by rambo7; 25-11-2013, 10:53.
                        Kierownik Działu Diesla

Comment

Tak, dziękuję, temat z linku już dawno temu pomógł mi wybrać opony letnie Problem jest z tymi wąskimi 14tkami i chyba nie obejdzie się bez poszukania szerszych o cal 15tek.
                          Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                          Takie 14" były stosowane w pierwszych egzemplarzach z 2001-2002r
                          Mój autobus jest z 2001 roku, felgi ameliniowe to 15tki a stalowe to 14.

Comment

Working...
                          X