Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Felgi 17 a ciśnienie w ogumieniu

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Felgi 17 a ciśnienie w ogumieniu

Witam ,jakie ciśnienie powinno być w oponie niskoprofilowej na felgach 17? aktualnie mam 2.2 ( 2.2 bo tyle podaje honda ) ale strasznie twardo jest i myśle że od tego przy około 100 km/h brzeczy mi coś przy nawiewie , autko to civic em2 1.7 . Jak myślicie pomoże obniżenie cisnienia czy wrecz przeciwnie nabić więcej? a i żeby nie zakładać osobnego tematu to gdy mocno skręce albo zawracam to coś głosno puknie, nie zawsze ale czasami.co to moze być?

Cześć.
    Co do ciśnienia. Honda podaje wartości dla nominalnego ogumienia. Na niskoprofilowych zawsze będziesz miał "twardo". Zmniejszenie ciśnienia spowoduje szybkie niszczenie opon zaś zwiększenie nie wchodzi w rachubę, bo wstrząsu mózgu możesz dostać. Urok szerszej felgi i takiego profilu. Możesz delikatnie zmniejszyć na tylnej osi ( min. 2 powinno zostać ), ale to nie zmieni zasadniczo odczuć.
    Co do pozostałych pytań: użyj opcji szukaj i dopiero jeśli nie znajdziesz odpowiedzi załóż temat w odpowiednim dziale. Lekturę proponuję zacząć od odgłosu jaki mogą wydawać sprężyny w zawieszeniu Hondy.
    Pzdr.

Comment

dziękuje

Cała przyjemność etc.,,,,
      Last edited by syriuszteam; 19-05-2012, 19:21.

Comment

Witam

Ja mam oponę 205/50 i mam 2,2 nabite.

i jest OK.

pozdro

Comment

U mnie jest 205/55/16 i 2,2 to za mało. Opona z przodu wygląda jak niedopompowana. Także z tyłu mam 2,2 a przód 2,3 - 2,4.

Comment

Working...
          X