Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sruby zabezpieczające antykradzieżowe

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Sruby zabezpieczające antykradzieżowe

witam
    nie wiem gdzie mam umniejscic ten post wiec zamiejszczam go tutaj
    wiec mampytanie jakie sruby zabezpieczeniowe do felg

chce kupic srobki ale nie wiem jakie mam felgi advan racing 16 z allegro pomozcie podzucie mi jakis link co mozna najlepiej by bylo kupic jakie czekam na propozycje i na linki pottrzebe mi na dniach to
    dzieki z gory i pozdrawiam
    Last edited by syriuszteam; 30-04-2013, 14:55.

Z reguly do Hondy pasuja nakretki 12x1,5 (Nie wiem jak jest w nowszych ale w VIgenie napewno takie sa).

Ja kupowalem cos takiego do stalowych (te akurat sa zwykle ale chodzi mi o parametry):

https://allegro.pl/nakretki-oryginal...155065055.html

Tylko teraz kwestia jaki stozek... Ja u siebie zauwazylem ze na alumach mam taki bardziej 'sciety-skosny' cos takiego:

https://allegro.pl/nakretki-m12x1-5-...167359809.html

a na stalkach taki jak w pierwszym linku.

Pozdro
    The 1st. - EJ9
    The 2nd. - ES7
    The 3rd. - FD7
    The 4th. - CU2
    ------------------------------------------------------------------

Comment

Zamieszczone przez rafalkurowicki Zobacz posta
      jakie sruby zabezpieczeniowe do felg chce kupic srobki ale nie wiem jakie mam felgi advan racing 16
      ale, Crisownik nie czytasz .... więc kolega prosi o antywłamy - "przeciwkradziejskie" i kolego rafalkurowicki posługujemy sie nomenklaturą po prawidle....czyli w Civic mówimy o nakrętkach .
      Kolejna sprawa Panowie, jeśli ktoś będzie chciał za 3 m/ce skorzystać z tego Posta to podane linki nie będą aktywne, proszę o zamieszczanie małych fotek (w tym przypadku zbioru ewentualnych nakrętek) na 1 Foto tak by potomni mieli zawsze "czarno na białym" o czym mowa.

Dodam z własnego doświadczenia z nakrętkami: kupiłem kiedyś zestaw zabezpieczający (jakich pełno na allegro w cenie za zestaw od 40-120zł ) okazało się to totalnym badziewiem, nakrętki są zrobione owszem ładnie poniklowane ale za miękki materiał został zastosowany pozrywałem w 2-óch z nich gwinty siła dokręcenia jaką normalnie używam (mam to w ręce) to do dokręcenia zabezpieczających użyłem może 1/2 z tego i gwint został zmielony - poszły na złom.

Jedyne nakrętki jakie polecam, to wyłącznie oryginalne nawet używane, jedynie te spełniają kryteria odpowiedniej twardości.
      Nie załączam linków (bo nie ma sensu) na allegro bez problemu znalazłem kilka zestawów oryginalnych używanych w dobrej cenie i tylko takie bym kupił.

Jeśli sprawa dot. felg innych niż oryginalne to sprawdziłbym czy skos nakrętki pasuje do skosu posiadanej felgi, dobieramy oczywiście tak by nie zakładać "stożków" na gniazdo "kulowe" ...i odwrotnie.
      Powodzenia.
      Last edited by rambo7; 02-03-2012, 08:04.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Rambo czytalem czytalem. wiem ze koledze chodzi o antywlamy (w drugim linku dodalem wlasnie link do takich). Nie umialem nazwac tych gniazd kulkowe itd.

Co do jakosci to zgodze sie ze jest wiele jednorazowych wynalazkow... Ja w zeszkym roku wiosne kupowalem komplet 4 antykradziejow i jak narazie sprawuja sie dobrze.

Z tymi linkami to masz swieta racje:

Tu jest obrazek nakretki kulkowej:

a tu stozkowa:

The 1st. - EJ9
        The 2nd. - ES7
        The 3rd. - FD7
        The 4th. - CU2

Comment

dzieki koledzy dzieki za podowiedz kupie orginusy i tam jest kulista pozdro

Comment

moim zdaniem kupowanie antykradzieżowek i montowanie ich na samochodzie to jak strzał sobie w kolano. Te śruby zawsze po pewnym czasie się zużyją. Nigdy nie wiadomo jak szybko. Przy wymianie opon ktoś je raz drugi gorzej potraktuje i potem za kolejnym razem poomykają się. Wtedy niczym tego nie odkręcisz. Trzeba będzie je wykuwać. Tylko wyobraźcie sobie co wtedy stanie się z felgami...

Comment

Jak się kupi dobre zabezpieczenia i samemu zmienia się koła to nie ma co się bać. Ja mam jakieś tanie zabezpieczenia i jakoś działają już prawie 3 lata. Nic się nie obmykuje i nic się nie zużywa, ale trzeba dbać jak o wszystko. Takie śruby odkręca się kluczem od nich i najlepiej nie dokręcać pneumatykiem.

Comment

Working...
              X