Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Felgi opony

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Felgi opony

Witam
    Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jestem szczęśliwym posiadaczem hondy od miesiąca,przed zakupem analizowałem posty zamieszczane na tym forum, i musze szczerze powiedzieć, że uzyskałem dużo informacji przemawiających za zakupem tego autka.
    Moja hania to VII gen 1,6 5hb 2001.
    W związku z zakupem mam pytanko do doświadczonych posiadaczy tego modelu:
    posiadam felgi alumionowe 16 otwór centrujący wynosi 60mm, ale to już wyczytałem,że wystarczy zastosować pierscień centrujący i bedzie gitara, ale mam problem z et ponieważ wynosi 35 czy takie et podejdzie i jakie opony moge zastosować, z tego co wyczytałem to 195/55/16
    niby powinno być ok. Pozdro

w sprawie opon to niech się wypowie o prowadzeniu auta ten kto takie ma.
    Jeśli chodzi o zestawy i opcje do tego modelu to bym się zastosował do wytycznych producenta jak tu:
    https://www.civicforum.pl/showthread...Civic-1-7-CTDi

natomiast wszystko da się zamontować do wszystkiego kwestia jak sie to będzie zachowywać w sensie prowadzić, chyba nie bez kozery producent przewidział konkretne kryteria.
    Co do samego ET 35 to dla Hondy jest to maxymalnie skrajne bezpieczne - tzn że jeszcze nie będzie obcierać , Standardem jest ET45.
    Znajdzie się ktoś kto powie że to rozmiar który wejdzie! ok wejdzie ale jak się będzie auto prowadzić w zakrętach lub powyżej 150km/h albo w zimę na śliskim i w koleinach ??? nie wiem.
    Last edited by rambo7; 22-02-2012, 08:33.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Dzięki za odpowiedź , poprostu założe te felgi po zimie i dam znać jak się jeździ ( o ile się będzie dało )

Comment

ET35 wejdzie. Ja mam u siebie letni zestaw 205/50 R16 ET35 i jest prawie ok. Prawie znaczy nic nie obciera i nie przeszkadza, jeździ jak przyklejony do drogi i tak na prawdę nie trzęsie (zwykło się straszyć że profil 50 to nie na nasze drogi). Minus jest taki że niestety z przodu opony lekko wystają poza obrys samochodu. Jest to jakieś 0,5 - 1 cm ale jest to niezgodne z przepisami. Mimo to jeżdżę tak i nic mi nikt jeszcze nie powiedział. Jest to prawie nie do zauważenia.

A zapomniałem.
        Mam seryjne zawieszenie i zdjęcie można zobaczyć w temacie o mojej Perle
        Last edited by kamilen; 24-02-2012, 18:53.

Comment

Witam
          Założyłem już letni zestaw opon, i faktycznie tak jak pisał kolega kamilen nic nie obciera i prowadzi sie dobrze, zastanawiam się tylko czy mógłbym założyć oponki do tych felg o parametrach 205/55/16, bo obecnie mam profil 45 , który jest troche mały (mam okazje kupić w dobrej cenie), wiem już że profil 50 będzie ok , ale ta okazja kusi. Z góry dziękuje za odpowiedź.
          Pozdro

Comment

Working...
          X