Witam, nie znalazłem na Forum podobnego tematu a potrzebuje coś ustalic.
Mianowicie - zmieniałem wczoraj klocki hamulcowe, po wszystkim gdy próbowałem dokręcic koło zauważyłem, że nakrętki nie mogę "ponakręcac" swobodnie ręką - szpilki są wygięte lekko i gwint też nie jest wyraźny- najprawdopodobniej przy którymś dokręcaniu śruby nie były dobrze przyłożone a dokręcając z pistoletu tego nie było tego czuc. I mam do wymiany szpilki
. I TU MOJE PYTANIE - czy szpilki są wymienne oddzielnie, bo wiem że często szpile montowane są na stałe, co się wiąże z dużo większymi kosztami i wymianą całej części. Moja to 1.7 diesel 2003r. Sprawa dośc pilna bo szpile pewnie już w jakimś stopniu osłabione. Dodam że to tylna oś. dzięki
Mianowicie - zmieniałem wczoraj klocki hamulcowe, po wszystkim gdy próbowałem dokręcic koło zauważyłem, że nakrętki nie mogę "ponakręcac" swobodnie ręką - szpilki są wygięte lekko i gwint też nie jest wyraźny- najprawdopodobniej przy którymś dokręcaniu śruby nie były dobrze przyłożone a dokręcając z pistoletu tego nie było tego czuc. I mam do wymiany szpilki

Comment