Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Felgi czy warto kupić inny rozmiar niż nominalny

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Felgi czy warto kupić inny rozmiar niż nominalny

witam
    co sadzicie o tych felgach

jakie opony dobrac do nich 185/60 czy 195/60 nie zmuli auta? powiem ze auto 1.4 90km
    Pozdrawiam

Felga ładna, dowiedz sie jeszcze jakie ma ET. Dla Civiców VII gena, ET najlepiej 45. Opony w specyfikacji Civica pod felge 15" najleży wybrać 195/60/15. Sprawdz też rozstaw śrub.
    Honda Civic 1.8 i-VTEC 4D

Comment

witam

wiem ze felga 4*100 et ma 44 wiem ze jest na nie certyfikat tuv . nie zamuli auta za bardzo?

Comment

Ciezko stwierdzic. Aluminiowe pewnie beda troche ciezsze. Szersza opona to wieksze tarcie ale i lepsza przyczepnosc...
        Last edited by keizam; 02-03-2011, 14:56.

Comment

Mam 1.4 Sport tam standardowo sa 205/55 na zime zakladam 195/65. 205 troche mula ale na 195 daje rade choc demonem predkosci nie jest.

Comment

tak jak pisał keizam "VII gena, ET najlepiej 45. Opony w specyfikacji Civica pod felge 15" najleży wybrać 195/60/15." ale tu ET44 też bez problemu przejdzie byle nie 35!
            wybierzesz inaczej - zamulisz.
            195/65/15 nie jest profilem do tego auta.
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Ja mam zakupione z ET44 w rozmiarze 195/60/15. Czekają na wiosnę żeby zamontować. Przy kupnie upewnij się czy dostaniesz śruby i pierścienie centrujące żeby nie wydawać dodatkowo kasy. Otwór centrujący jest 56.1 mm

Comment

witam

to jak koledzy sadzicie wymieniac na alusy 15 i opony 195/60 czy lepiej zostac przy 14 stalowych 185/70

Comment

ja polecam taką zamiane, jezdziłem na takich butach juz dwa sezony i odczucia miałem jak najbardziej pozytywne, na dynamice nie odczułem jakiejś różnicy pozdrawiam

Comment

Jak koledzy jest z tym ET do Hondy Civic VII 5d,na allegro prawie wszystkie ogłoszenia felg 4x100 pasujące do Civic mają ET35 i jak zapytać każdego sprzedawcę zgodnie twierdzą,że będą pasowały do tego modelu Hondy.Tutaj czytam,że 45 najlepiej,a niby przy tej samej szerokości felgi jeżeli będzie ET35 felga będzie raptem 1cm bardziej wysunięta na zewnątrz
                    Last edited by skull; 10-03-2011, 16:14.

Comment

Zamieszczone przez skull Zobacz posta
                      Jak koledzy jest z tym ET do Hondy Civic VII 5d,na allegro prawie wszystkie ogłoszenia felg 4x100 pasujące do Civic mają ET35 i jak zapytać każdego sprzedawcę zgodnie twierdzą,że będą pasowały do tego modelu Hondy.Tutaj czytam,że 45 najlepiej,a niby przy tej samej szerokości felgi jeżeli będzie ET35 felga będzie raptem 1cm bardziej wysunięta na zewnątrz
                      Ja mam ET 38 (o ile dobrze pamiętam) i wszystko pasuje idealnie.
                      sigpic

Comment

to jest felga z et 44 i z tego co czytalem ma certyfikat TUV ze na 100% pasuje do civica 1,4 . Druga sprawa rozmawialem z serwisem i felga powinna miec taki certyfikat w razie wypadku czy stluczki

Comment

W świadectwie homologacji jest podane ET 45 ale dla felgi o szerokości 6". Jeśli felga jest szersza a w przypadku 16" większość ma 6,5-7" ET będzie mniejsze. Moim zdaniem to normalne. Szersza felga troszkę bardziej wystaje na zewnątrz, ale nie aż tak jak to się widzi np. w VW czy BMW gdzie wystaje poza obrys auta.
                          sigpic

Comment

witam
                            z tego co wiem to ta felga wazy 7kg. jak bardzo zmuli auto zakladac 15 i opony 195 czy zostac przy stalowych 14 185

Comment

Kupuj alufelgi. Demonem prędkości i tak nie jest, a myślę że zamulenia zbytniego nie zauważysz. Ew. start możesz mieć minimalnie gorszy (o pół sekundy może ?), ale przy codziennej jeździe przy takim silniku nie powinno ci to przeszkadzać.

Comment

Working...
                              X