Mam problem. Może ktoś z was wie o co chodzi, gdy pas przedni (kierowcy) bardzo słabo się zwija. Jeżdżę samochodem kilka lat i było wszystko dobrze jednak od jakiegoś czasu zwija coraz gorzej. Doszło do tego, że potrafi się wcale nie zwinąć. Co można z tym problemem zrobić?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pasy bezpieczeństwa przód VII słabo się zwijają.
Collapse
X
-
Kup silikon w sprayu i spryskaj powierzchnię pasa,która przechodzi przez ten uchwyt na słupku i ślizga się.
-
Ja kupiłem silikon Wurtha,ale myślę,że to specjalnie nie ma znaczenia.
Psikać należy na pas,ja psiknąłem na dłuższym odcinku,niż ten,co"pracuje",w każdym razie na pewno to nie zaszkodzi,a zwija się zupełnie inaczej.
Comment
-
zastanawiam sie jak reaguje pas z tym silikonem.... moze wystarczy pisknac tylko na to plastikowe ucho w ktorym slizga sie pas?
czy to taki silkon?
Comment
-
Zamieszczone przez mystuc Zobacz postazastanawiam sie jak reaguje pas z tym silikonem.... moze wystarczy pisknac tylko na to plastikowe ucho w ktorym slizga sie pas?
czy to taki silkon?
https://www.autokosmetyki.pl/w%C4%82...ekow,p864.html.Oczywiście brak jakiejkolwiek reakcji.
Comment
-
Zamieszczone przez CM Punk Zobacz postaTo taki silikon.Oczywiście brak jakiejkolwiek reakcji.
Comment
-
Zamieszczone przez jjurekk Zobacz postaWitam. Czy kolega sugeruje że efekt był mierny, krótki, bo dwa mies. wcześnie jak by pomogło. Może ktoś wypróbował jakiś bardziej skuteczny środek?.
Comment
-
Metoda jestTrzeba wyprać pasy np. Karcherem
Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
Comment
-
Zamieszczone przez mystuc Zobacz postakarcherem to bym nie przesadzal, mozna uszkodzic mikrowlokna...ale woda, mydlo, miska....OKMoja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
Comment
-
Zamieszczone przez mystuc Zobacz postaprzemo_wb: hehe tego to nie wiesz.... nie zycze przygod w ktorych pas bedzie mial zadzialac zeby ochronic zycie (duzy strzal) wtedy sie zwyczajnie rozciagnie ponad norme - dlatego ja bym sie nie odwazyl na karchera.Nie ma szans, żebyś uszkodził pas i żeby się rozciągnął
Jeśli nie wierzysz to w swoim samochodzie też uprałem pasy
nic się nie uszkodziło, a zwijają się bajkowo
Chyba kolego nie znasz działania Karchera piorącegoMoja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Comment
Comment