Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uszkodzona dysza tylnego spryskiwacza (Civic 5D 2001)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Uszkodzona dysza tylnego spryskiwacza (Civic 5D 2001)

Witam
    Potrzebuje porady, pomocy.
    Uszkodzoną mam dyszę tylnego spryskiwacza. Jak to się stało, nie wiem. Gdy włączam spryskiwacz, płyn zamiast na szybę leci prosto na zaślepkę. Wystaje tylko sam "bolec" i nie ma (nie posiada) żadnej regulacji. Szczerze mówiąc to nawet nie wiem jak powinien wyglądać sprawny spryskiwacz. Moje pytanie do Was. czy da się dokupić samą dyszę, czy pasuje jakiś zamiennik od innego auta, lub jakiś pomysł na samodzielna naprawę.
    Pod spodem umieszczam fotki:

Z tego,co widzę,to nie da rady kupić samej dyszy
    Ale jak patrzę,to nie widzę,żeby Tobie czegoś brakowało,tu jest silniczek na sprzedaż i wygląda podobnie

Jak będę dziś u matki,to zobaczę w swoim.
    A tak wogóle,to można zadzwonić na szrot i dogadać się z samą dyszą,ja załatwiłem sobie wtyczkę,której samej bym nie kupił,a nowa wiązka kosztowała 1800 zeta .
    Tu jest koleś,który ma kupę gratów do civica:https://allegro.pl/item857261630_hon...ek_sprysk.html

Niestety,właśnie wrociłem z parkingu-nie mogę wyjechać,więc sprawa z obejrzeniem tylnego sprysku na chwilę obecną nieaktualna .
    Last edited by CM Punk; 09-01-2010, 12:43.
    sigpic
    Mój błękitek
    http://www.youtube.com/watch?v=VQiD2kngEAg
    Pozdrówka dla wszystkich

Comment

Muszę cię chyba zasmucić, bo na tym zdjęciu brakuje ci kawałka

Comment

Zamieszczone przez madart Zobacz posta
        Muszę cię chyba zasmucić, bo na tym zdjęciu brakuje ci kawałka
        O,widzę,że kolega mnie ubiegł.W takim razie zostaje Ci szrot i dogadanie się z gościem w sprawie samej końcówki.
        Last edited by CM Punk; 09-01-2010, 19:21.
        sigpic
        Mój błękitek
        Pozdrówka dla wszystkich

Comment

Dziękuję Wam za zainteresowanie i pomoc. Bardzo przydatne zdjęcie, bo sam nie wiedziałem jak to wygląda, odkąd ma to autko nigdy nie zaglądałem jak ta dysza wygląda. Popytam po szrotach Dziwi mnie tylko fakt jak to mogło się samo z siebie uszkodzić? Dziwna sprawa. Zauważyłem ten fakt 2 dni po tym jak ukradli mi wkłady od lusterek

Comment

Zamieszczone przez miziol80 Zobacz posta
            Zauważyłem ten fakt 2 dni po tym jak ukradli mi wkłady od lusterek
            To pewnie dyszę też zakosili.
            sigpic
            Mój błękitek
            Pozdrówka dla wszystkich

Comment

Czyli od jutra poszukiwania tego elementu. Jakby ktoś znalazł gdzieś informację o sprzedaży takiej dyszy proszę o info. Z góry dzięki wielkie.

Comment

Mam jeszcze pytanie, czy taka dysza nie pasowałaby do mojego Auta?

Teoretycznie wygląda podobnie, jeśli chodzi o samą końcówkę która wystaje.

Comment

Wiesz, wszystko dla ludzi. Jeśli nawet musiałbyś dorobić albo przerobić to można pokombinować. Najlepiej poproś gościa niech ją pomierzy i wtedy zadecydujesz....
                  Sprawny majsterkowicz coś zawsze poradzi

pozdrawiam
                  Nie wierzcie zegarom, czas wymyślił je dla zabawy!

Civic HB 2001r, 1.6 VTEC, 110kM, D16V1

Comment

Dzięki za wszystkie porady, Zacznę tak czy inaczej od szrotów, jeśli to nie przyniesie efektu to pobawię se wtedy w małego majsterkowicza.
                    Pozdrawiam

Comment

mnie za to wycieraczka odmowila posluszenstwa i szoruje po klapie bagaznika i jak sie okazalo to kolko plastikowe od wycieraczki co jest wokol bolca powiedzialo dość..
                      wiec o ile sie nie myle bede musiala zanabyc cale ramie wycieraczki..
                      wie ktos jaki koszt w ASO ?

co do dyszy.. u mnie tez jest sam bolec czegos takiego jak pokazal kolega na drugim zdjeciu nie bylo a spryskiwacz sika na szybe :/ dziwne

Comment

Zamieszczone przez kasiek Zobacz posta
                        mnie za to wycieraczka odmowila posluszenstwa i szoruje po klapie bagaznika i jak sie okazalo to kolko plastikowe od wycieraczki co jest wokol bolca powiedzialo dość..
                        wiec o ile sie nie myle bede musiala zanabyc cale ramie wycieraczki..
                        wie ktos jaki koszt w ASO ?

co do dyszy.. u mnie tez jest sam bolec czegos takiego jak pokazal kolega na drugim zdjeciu nie bylo a spryskiwacz sika na szybe :/ dziwne
                        200 PLN za komplet z piórem, 150 PLN bez pióra (są delikatne różnice między róznymi serwisami)- nabyłem w zaszłym tygodniu bo poprzedni właściciel zamontował jakąś podróbę - jakby od malucha

P.S. Trochę OT, jak u was działa spryskiwacz tylnej szyby bo u mnie nie jest zbyt praktyczny - strumień dociera tylko do połowy wycieraczki i niestety nie czyści całej szyby. Lepiej byłoby gdyby sprywiskiwacz był nad szybą.
                        sigpic

Comment

To sikanie idzie wyregulować
                          Bierze się szpilke i przestawia dyszę.
                          Przydają się do tego 2 osoby bo samemu ciężko regulować i biegać nacisnąć żeby zobaczyć jak leci

Comment

Zamieszczone przez madart Zobacz posta
                            To sikanie idzie wyregulować
                            Bierze się szpilke i przestawia dyszę.
                            Przydają się do tego 2 osoby bo samemu ciężko regulować i biegać nacisnąć żeby zobaczyć jak leci
                            Dzięki, pomogło. Jakoś nie przyszło mi do głowy, że można regulować dyszę tak, jak te z przodu
                            sigpic

Comment

W sprawie urwanej dyszy tylnego spryszkiwacza -> jedyne rozwiązanie to wymiana całego silnika wycieraczki, sama dysza nie występuje jako część zamienna, a poza tym nawet trudno byłoby ją wymontować z niego. Po prostu nie ma to na żadnego patentu. Nowy silnik w ASO to 480zł, używany na Alledrogo to ok.150zł, z tym że trzeba uwazac zeby nie mial przypadkiem urwanej tej dyszy, bo juz kilka takich aukcji widzialem. A co do oprawki ktora sie zaklada ta dysze, to jej koszt wynosi 16zl netto w ASO. To by było tyle na ten temat Problem został rozwiazany i uwazam za zamkniety

Comment

Working...
                              X