Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tunel środkowy

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• tunel środkowy

Chcę zamontować tunel https://www.allegro.pl/item837085326...uropejski.html. do civica z 2002 r 5D
    W związku z tym mam pytanko, czy warto i czy bede miec jakies problemy z montazem?

Odświeżę trochę temat, zakupiłem taki tunel i wczoraj zrobiłem pierwszą przymiarkę. Moje spostrzeżenia i pytania.

1. Tunel przylega do fotela kierowcy, natomiast między nim a fotelem pasażera jest kilka cm luzu. U Was też ??
    2. Mam mały problem z dźwignią hamulca ręcznego. Po ostatniej regulacji od strony kabiny dźwignia jest bardzo nisko i tunel nie podchodzi, ale myślę że można ją ponieść.
    3. Niestety brakuje tylnego mocowania tunelu (blaszka w kształcie ... |_| ... mocowana do budy), zapytam w ASO czy można to dokupić a jak nie to zrobię coś by my self.
    4. Pierwsza część tunelu mocowana jest śrubami do podłogi. Czy ktoś się orientuje czy są otwory czy trzeba wiercić.
    5. Żeby zamontować tunel trzeba całkowicie zdemontować dźwignię ręcznego.

P.S. Jak ogarnę temat, to wrzucę jakieś fotki poglądowe.
    Last edited by adam1979; 29-01-2010, 12:48.
    sigpic

Comment

Zamieszczone przez adam1979 Zobacz posta
      Odświeżę trochę temat, zakupiłem taki tunel i wczoraj zrobiłem pierwszą przymiarkę. Moje spostrzeżenia i pytania.

1. Tunel przylega do fotela kierowcy, natomiast między nim a fotelem pasażera jest kilka cm luzu. U Was też ??
      Ja mam tunel od początku (fabrycznie) i po obu stronach mam luz pomiędzy ścianą tunelu a fotelami. Po obu stronach jest jednakowa różnica

Comment

Zamieszczone przez kalla_fiore Zobacz posta
        Ja mam tunel od początku (fabrycznie) i po obu stronach mam luz pomiędzy ścianą tunelu a fotelami. Po obu stronach jest jednakowa różnica
        Ooo, to ciekawe, u mnie takie ułożenie wymusza dźwignia ręcznego, a pierwszej części tunelu (od deski) nie montowałem bo mi ręczny przeszkadzał, mam nadzieję, że to się zgra i obie części nie "miną się" bo kaska pójdzie na marne.
        sigpic

Comment

a pierwszej części tunelu (od deski) nie montowałem bo mi ręczny przeszkadzał
          To znaczy jak Ci przeszkadzał ? Przecież po założeniu tego nie powinieneś mieć żadnego problemu...

Comment

Zamieszczone przez kalla_fiore Zobacz posta
            To znaczy jak Ci przeszkadzał ? Przecież po założeniu tego nie powinieneś mieć żadnego problemu...
            W sensie, że przez dźwignię ręcznego jest bardzo mało miejsca żeby przecisnąć tą pierwszą (od deski) część tunelu we właściwe miejsce a nie chcę robić tego na siłę, żeby nie uszkodzić deski albo tunelu, więc dla wygody muszę zdemontować dźwignię.

Boję się tylko, że jeśli u Ciebie jest równo między fotelami a u mnie przesunięty na lewo do fotela kierowcy to jak wcisnę wreszcie tą część od deski to obie nie będą do siebie pasowały bo nie sądzę, żeby deski się różniły

P.S. Szybki szkic, który obrazuje moje obawy - mam nadzieję, że czytelny.

Może wersje z seryjnie montowanym tunelem miały przesunięty ręczny bardziej na środek ??

Czy w ogóle ktoś ma w Civicu 5D tunel środkowy - dajcie fotki !!!
            Last edited by adam1979; 29-01-2010, 15:14.
            sigpic

Comment

I wszystko jasne tunel nie pasuje, dowiadywałem się w ASO i powiedzieli mi, że do tego modelu nie przewidzieli nic poza małą osłonką na hamulec ręczny. Szkoda, pospieszyłem się i utopiłem kaskę.
              sigpic

Comment

Ja też mam civica 5D 2002 i zamierzam założyć tunel. Coś mi śmierdzi ta odpowiedź z ASO, kumpel też ma civica 5d 2002 i ma ten tunel...

I wszystko jasne tunel nie pasuje, dowiadywałem się w ASO i powiedzieli mi, że do tego modelu nie przewidzieli nic poza małą osłonką na hamulec ręczny. Szkoda, pospieszyłem się i utopiłem kaskę.

Comment

ja mam zalozony tunel w 5d i elegancko pasuje, niestety nie wiem gdzie byl kupowany bo zalozyl go poprzedni wlasciciel

Comment

Zamieszczone przez mzielony Zobacz posta
                    ja mam zalozony tunel w 5d i elegancko pasuje, niestety nie wiem gdzie byl kupowany bo zalozyl go poprzedni wlasciciel
                    Mógłbyś wrzucić fotki
                    sigpic

Comment

Mógłbyś wrzucić fotki
                      prosze bardzo

Comment

Nie jest to taki tunel jak w 3D (tamten sięga do konsoli środkowej) no ale jest. Ciekawa sprawa bo w ASO twierdzą, że nie ma czegoś takiego.
                        sigpic

Comment

Hmm. Ja w 5d mam tunel inny od tego na zdjęciu, właśnie sięgający od popielniczki aż do końca przednich foteli. Jak widać da się to zrobić, nie wiem tylko czy było tak od początku, czy ktoś się o to postarał później.

Comment

Czy jest możliwość wyłączenia podświetlenia popieliczni kiedy ona jest zamknięta?

Comment

jest, taka możliwość tylko w jednej opcji, - kiedy wyłączone są światła ,
                              nie, nie ma takiej możliwości przy załączonych śwaitłach, podświetlenie jest zawsze tak samo jak podświetlenie zegarów - których nie widać jak jest jasny dzionek .
                              Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                              X