Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mokra szyba od wewnątrz.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Mokra szyba od wewnątrz.

Witam wszystkich!
    Mam taki problem i związane z nim pytanko (civic 5d 2003). Po całonocnym postoju i nawet kilkugodzinnym kiedy jestem w pracy wsiadając do auta cała przednia szyba jest całkowicie mokra od wewnątrz! Zresztą tylna też ale bardziej zapotniała natomiast przednia po prostu jakby deszcz padał w środku Dodam że rzadko jeżdze z włączoną klimą może to kwestia jakiś ustawień jak sądzicie co można na to poradzić?

Witam .Mam dokladnie ten sam problem. Próbowalem juz z obiegiem wew i nic to nie dało!!!

Comment

Palicie w samochodzie?? Jak dawno czyściliście szyby od wewnątrz? Brud na szybie ułatwia kondensacje pary wodnej, co obserwujecie na swoim przypadku. Wysiadacie wieczorem z ciepłego auta to musowo jakoś to ciepło musi wytrącić zawartą w sobie parę wodną podczas ochładzania się w nocy. Wyczyście szyby od wewnątrz, ruszając rano włączcie klimę, suwak temperatury na 1/2 - szyby odparują bo klimatyzacja osusza powietrze. Obieg powietrza zostawiamy zamknięty, do momentu odparowania szyb przez klimę - potem otwieramy obieg i wyłączamy klimę. Efekt - mamy już ciepło w aucie bo troche km przejechaliśmy i szyby są suche. Aha oczywiście kierujemy powietrze na szybę przednią i szyby boczne.
      Napijmy się piwka
      Strony www flash - przykłady, kontakt -> PW
      Honda Civic '97 1.4 (D14A3+) EJ9 Hatchback
      Sprzedam części z EJ9

Comment

Zamieszczone przez porter Zobacz posta
        Witam wszystkich!
        Mam taki problem i związane z nim pytanko (civic 5d 2003). Po całonocnym postoju i nawet kilkugodzinnym kiedy jestem w pracy wsiadając do auta cała przednia szyba jest całkowicie mokra od wewnątrz! Zresztą tylna też ale bardziej zapotniała natomiast przednia po prostu jakby deszcz padał w środku Dodam że rzadko jeżdze z włączoną klimą może to kwestia jakiś ustawień jak sądzicie co można na to poradzić?
        pierwsze:możesz mieć wilgoć w aucie np.mokre dywaniki,lub gdzieś zbiera ci się woda.
        jeśli to nie te rzeczy to spróbuj innego numeru,odpal furę i włącz na maksa klimę i ogrzewanie i zamknij auto,poczekaj parę minut,jeśli masz szczelne auto to taka metoda może pomóc,wysuszy całą wilgoć,ale pamiętaj sprawdź w aucie czy nie masz czegoś wilgotnego!!!!

Comment

Zamieszczone przez nytmare Zobacz posta
          Palicie w samochodzie?? Jak dawno czyściliście szyby od wewnątrz? Brud na szybie ułatwia kondensacje pary wodnej, co obserwujecie na swoim przypadku. Wysiadacie wieczorem z ciepłego auta to musowo jakoś to ciepło musi wytrącić zawartą w sobie parę wodną podczas ochładzania się w nocy. Wyczyście szyby od wewnątrz, ruszając rano włączcie klimę, suwak temperatury na 1/2 - szyby odparują bo klimatyzacja osusza powietrze. Obieg powietrza zostawiamy zamknięty, do momentu odparowania szyb przez klimę - potem otwieramy obieg i wyłączamy klimę. Efekt - mamy już ciepło w aucie bo troche km przejechaliśmy i szyby są suche. Aha oczywiście kierujemy powietrze na szybę przednią i szyby boczne.
          W aucie nie palę, natomiast co do oczyszczenia szyby byc może masz rację. Pisząc o zamkniętym obiegu masz na myśli recyrkulacje, tak? W zasadzie tak robiłem tyle że przy otwartym obiegu, tyle że po prostu żeby przejechać te wspomniane parę kilometrów muszę czekać dobre 10 minut na postoju bo nic nie widać. Poza tym to kwestia nie tylko zaparowania ale całkowicie mokrej szyby od wewnątrz. Miałem wcześnie inne auta z klimą i bez i takich problemów nie było!

Comment

Zamieszczone przez porter Zobacz posta
            W aucie nie palę, natomiast co do oczyszczenia szyby byc może masz rację. Pisząc o zamkniętym obiegu masz na myśli recyrkulacje, tak? W zasadzie tak robiłem tyle że przy otwartym obiegu, tyle że po prostu żeby przejechać te wspomniane parę kilometrów muszę czekać dobre 10 minut na postoju bo nic nie widać. Poza tym to kwestia nie tylko zaparowania ale całkowicie mokrej szyby od wewnątrz. Miałem wcześnie inne auta z klimą i bez i takich problemów nie było!
            Widocznie masz coś zatkane z odpływami z podszybia. Niestety nie wiem gdzie one są....
            najważniejsze, kiedy wymieniałeś filtr kabinowy? jeśli jest ona zabrudzony to parowanie murowane!

pozdrawiam
            Nie wierzcie zegarom, czas wymyślił je dla zabawy!

Civic HB 2001r, 1.6 VTEC, 110kM, D16V1

Comment

co do filtra kabinowego ma pytanie sa ta dwa filtry maja ale czy one maja byc zalozone tak samo czy jeden odwrotnie niz drugi?

Comment

to zależny czy masz filtr w kasetkach czy bez ja mam bez i po prostu wkładam najpierw jedną dosuwam do prawej potem drugą

Comment

Zamieszczone przez kristo1,7 Zobacz posta
                  to zależny czy masz filtr w kasetkach czy bez ja mam bez i po prostu wkładam najpierw jedną dosuwam do prawej potem drugą
                  Filtry są zawsze w kasetkach,jak ich nie masz,to poprzedni właćiciel musiał je wyrzucić razem z filtrami .Kasetki uszczelniają przestrzenie między filtrami,jak ich nie posiadasz,to masz duże,myślę,że centymetrowe szczeliny,przez które wpada nieprzefiltrowane powietrze.
                  sigpic
                  Mój błękitek
                  http://www.youtube.com/watch?v=VQiD2kngEAg
                  Pozdrówka dla wszystkich

Comment

mam kasetki w ktore wklada sie filtr ale chodzi mi o to czy zaklada sie jedna kasetke odwrtonie niz druga? bo da sie tak i tak je zalozyc

Comment

Zamieszczone przez pagg Zobacz posta
                      mam kasetki w ktore wklada sie filtr ale chodzi mi o to czy zaklada sie jedna kasetke odwrtonie niz druga? bo da sie tak i tak je zalozyc
                      Tu masz fotę,jak to podchodzi:

Najpierw wkładasz ramkę oznaczoną 8 tak,żeby ten dzyndzel był po lewej stronie i był widoczny,jak się dopchnie w prawo po wsadzeniu w otwór.Potem wkładasz ramkę 11 i te dzyndzle są skierowane do siebie,tak,jak na rysunku.I to wszystko .
                      sigpic
                      Mój błękitek
                      Pozdrówka dla wszystkich

Comment

wielkie dzieki

Comment

Spoko,jak coś,to uderzaj,postaram się podpowiedzieć .
                          sigpic
                          Mój błękitek
                          Pozdrówka dla wszystkich

Comment

Zamieszczone przez CM Punk Zobacz posta
                            Spoko,jak coś,to uderzaj,postaram się podpowiedzieć .
                            Tylko uwazaj, bo moze oddac

wiem, wiem ... OT
                            sigpic

Comment

do CM Punk no niestety poprzednik mnie pozbawił kasetek ale czy to jest 1 cm to nie wydaje mi sie tak jest to w łożone że nie wyobrażam sobie w łożenia tego filtra w kasetach hihi
                              ale już sie rozglądałem za kasetkami i niedługo się w nie zaopatrzę

Comment

Working...
                              X