Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Silowni zamka centralnego

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Silowni zamka centralnego

Witam,
    Mam takie pytanie. Mam konieczność wymiany silownika zamka centralnego w drzwiach tylnich mojej Civic vii hatchback. Na popoluarnym serwisie aukcyjnym kupiłem siłownik po czym wczoraj przystapiłem do rozbierania drzwi żeby dostać sie do uszkodzonej czesci. Jak już udało mi sie wymontowac stary nie bez trudnosci okazało sie ze są nieco inne. Jak porownuje zdjęcia to ten który wymontowałem sprzedawany jest jako siłownik drzwi przednich. Moje pytanie czy dostałem błędną cześć, czy może siłownik był wymieniany i ktos założył od przednich drzwi (cześć wyglada na fabryczna). Wydaje mi sie że ta zakupiona jest nieco wieksza i nieco inaczej działa. Nie chce jej zakładać bo wtedy nie uda mi sie jej oddać jesli jest zła. Dodaje zdjecie siłowników. Ten "żółty" to stara cześć. Proszę o podpowiedź czy mam szukać innej część czy może to jest zamiennik i spokojnie moge montowac ??
    Załączone pliki

Georg, ale tematów o siłownikach do 7 gen jest założonych najwięcej na forum, są fotki, pytania, odpowiedzi manuale ..w zasadzie to jest zrobiona "encyklopedia siłowników 7 gen" ...odrębne forum byśmy zrobili o samych siłownikach do 7 gen.
    Regulamin mówi zanim napiszesz 500cetny temat, skorzystaj z wyszukiwarki czy nie ma takich tematów. i jest ich ogromna masa z tego sporo samych manulali foty itd. opisy i odpowiedzi na twoje pytania.
    No musisz na to poświecić nieco czasu by te informacje wyłowić. Pisaliśmy o siłownikach do 7 gena jakieś 10 lat .. naprawdę jest tego sporo. Wszystkie, HB, sednay, coupe itd... każdy.
    Dział "Zrób to sam" i wyszukiwarka tematów, poszukaj i znajdziesz.

np:
    Siłownik (silniczek) zamka centralnego, Honda Civic

Padły siłowniki w drzwiach - jaki kupić uniwersalny typu master?

oraz dział Elektryka i elektronika .. wszystko znajdziesz .
    Last edited by rambo7; 23-07-2024, 12:46.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
    X