Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiana lamp z tych przed liftinigiem na te po ( soczewki )

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Wiem,że są inne wtyczki od świateł drogowych i kierunków,jeśli chodzi o lampy przed i po liftingu.A co do błękitka,to dziękuję .
    sigpic
    Mój błękitek
    http://www.youtube.com/watch?v=VQiD2kngEAg
    Pozdrówka dla wszystkich

Comment

witam co do lamp mam jeszcze jedno pytanko Moja Hania jest po lifcie Pytanie dotyczy ksenonu czy do lamp fabrycznych z soczewkami można założyć ksenon czy do ksenonu są trochę inne lampy

Comment

Można założyć xenon,ale to nie będzie xenon fabryczny-lampy soczewkowe w polifcie są bardzo zbliżone do fabrycznych lamp xenonowych i już nie jedna osoba zakładała takie zestawy.Ja sam miałem w swojej jedną lampę od soczewki,do której gość przełożył wszystkie bebechy od ori xenonu (robota po taniości) i nie widać było różnicy,ja kupiłem oryginalny klosz lampy xenonowej i ponownie przełożyłem flaki-jest teraz fabryka.
        Jak chcesz,to zobacz sobie na moim filmiku,jak wygląda fabryczna lampa xenonowa.
        sigpic
        Mój błękitek
        Pozdrówka dla wszystkich

Comment

wedlug mnie widać dość dużą różnice może za sprawo tego że u mnie w kolasz od wewnętrznej stron zebrałó się nalot na kloszu i jak to zaczyna parować to wygląda to masakrycznie Czy mógłbyś mi polecić co moge z tym zrobić nie wchodzi w gre wymiana lamp narazie brak funduszy

zamiast pakować się w takie koszty myślałem też nad żarówkami Osram Nightbreaker H1 i H7 Efekt nie będzie taki jak ksenonu ale na pewno lepszy niż standardowe żarówki poza tym doda trochę uroku w czasie jazdy nocą Jestem na waszym forum od niedawna dobrze że was znalazłem na wcześniejszym forum nikt nie miał civic 7 i nie miałem z kim pisać
          Last edited by rambo7; 14-01-2011, 14:55. Powód: edit

Comment

Efekt tych żarówek będzie bardzo dobry,niedawno u ziomka na spocie zmienialiśmy żarówkę i po włączeniu byłem mile zaskoczony-światło zbliżone do xenonu,myślę,że to jest dobra opcja,ale pamiętaj,że takie żarówki szybciej się przepalają.
            Co do czyszczenia lamp-sam rozbierałem swoją na początku i jest z tym kupa zabawy-klej się ciągnie jak guma do żucia,ciężki do usunięcia-zużyłem ze 2,5-3 litry benzyny ekstrakcyjnej do usunięcia tego,samo czyszczenie klosza też nie jest efektowne-nawet bardzo delikatne przetarcie pozostawia od razu ślad w postaci drobnych rysek,ale ja po prostu jestem pedantycznie przewrażliwionym estetą i takie rzeczy mnie drażnią.
            sigpic
            Mój błękitek
            Pozdrówka dla wszystkich

Comment

Chciałbym odnowić temat i zadać pytanie odnośnie elementów które oprócz lamp są wymagane do wymiany starych na nowe.
              Planuje wymianę ale nie chciałbym by w trakcie wymiany okazało się że czegoś mi brakuje... Bez przednich lamp jazda w Polsce chyba nie jest dozwolona
              Dzięki za odpowiedź

Comment

Working...
              X