Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zaryglowane drzwi kierowcy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zaryglowane drzwi kierowcy

A więc po ostatnich mrozach przy próbie otwarcia pękło najprawdopodobniej siłownik drzwi i nie był by to problem, tylko ciężko ściąga sie tapicerkę na zamkniętych drzwiach i pytanie ???? miał ktoś podobny problem więcej na moim filmiku jak to wygląda pozdrawiam

Są chyba do znalezienia filmiki jak drutem otworzyć takie auto. Możesz otworzyć szybę wiec łatwiej się tam dostać. Poszukałbym filmików co i jak nacisnąć/pociągnąć. Dodatkowo zerwany jest chyba uchwyt trzymający cięgło od wewnętrznej klamki, jak ruszasz kluczykiem to cos tam się na mechanizmach dzieje - może siłownik jest jeszcze jakoś zamarznięty itp i jak puści to się da otworzyć? Dobrze byłoby ogrzać auto...
    Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
    Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Auto jest w garażu aktualnie ale też blisko 0 zera jest ,tak szyba działa ok ,przy zamku jak ruszam coś się dzieje ale nie za dużo ,poszukam z tym drutem dobry pomysł ale muszę widzieć jak to zrobić ,samo ściągnięcie boczku to max 10 minut bo już nie raz to robiłem ale na zaryglowanym zamku to wyższa szkoła skomplikowania i nie takie to proste

Comment

Sciąganie boczka na zamkniętych drzwiach to trochę męka i można połamać sporo. Temperatura koło 0st C już wiec może cos powoli puści. Jak nie to gmeraj drutem
        Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
        Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

dużo zdemolujesz ściągając boczek tapicerki na zamkniętych drzwiach. Ja zdjąłem boczek w lato jak był upał w aucie a i to było trudne, ale się da.
          Kierownik Działu Diesla

Comment

Czyli czekać do lata, lub zrobić wysoką temperaturę w garażu, szkoda że nie ma jakiejś dodatkowej linki pod oparciem w razie takich wypadków i urwanie tapicerki to jedyny sposób, jest Jeszce problem ze auto czasami się rygluje przy próbie otwarcia więc zwarcie na pęknietym mechanizmie echhh
            A wyciągałeś siedzenie ????

Comment

Po wystawieniu auta i włączeniu grzejnika na około 11 godzin zamek się otworzył z klucza i z pilota https://youtu.be/Z8qhJtp-BXg?feature=shared

Comment

Liczyłem że się uda.
                Miałem swój patent na zamarznięte zamki - świecąc od zewnątrz mocnym halogenem 150-500W, ale myślałem że u Ciebie coś pękło.

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
                  jak ruszasz kluczykiem to cos tam się na mechanizmach dzieje - może siłownik jest jeszcze jakoś zamarznięty itp i jak puści to się da otworzyć?

Zamieszczone przez robicivic Zobacz posta
                  Po wystawieniu auta i włączeniu grzejnika na około 11 godzin zamek się otworzył z klucza i z pilota

Comment

Całe szczęście że nic tam nie pękło dziś z tym walczyłem i jest ciężko jak się zarygluje, z tym halogenem dobry patent, podsumowując stare hondy nie lubią mrozów

Comment

Working...
                    X