Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kierownice podchodzące p&p

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Kierownice podchodzące p&p

Czołem, moja Hondzinka ma dość ostro zjechaną kierkę i ciężko się już ją trzyma (wyślizguje z rąk, co jest mega niebezpieczne, auto po kobiecie). Szukam kierownic które podejdą p&p bez większych przeróbek. Widziałem coś że z Jazz'a 2 podchodzi, tylko czy multifunkcja podejdzie. Wiem że sporta pasują, ale czy jeszcze jakieś?
    sigpic

Nie lepiej dać ją do obszycia?

Comment

Zamieszczone przez pazura Zobacz posta
      Nie lepiej dać ją do obszycia?
      Duże ubytki ma, ciężko byłoby to obszyć żeby dobrze wyglądało, poza tym mało wygodna jest.
      sigpic

Comment

Zamontuj wersję z polifta bo jest inna, moim zdaniem lepsza.
        Ja mam taką

Skóra

Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
        Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Zamieszczone przez pablo_see Zobacz posta
          Zamontuj wersję z polifta bo jest inna, moim zdaniem lepsza.
          Z tym, że ja mam akurat polifta, może dlatego że wcześniej jeździłem najnowszą yariską i potem astrą G ojca wydaje mi sie taka cienka i mało wygodna.
          sigpic

Comment

A jak się przerzuca taka zupełnie inną kierownicę z polifta do przedlifta to jak to się ma do poduszki powietrznej? Nie będzie żadnego błędu, że jest ona z innego modelu czy coś takiego?

Comment

Próbował ktoś zakładać kierownicę od Accorda 7?
              sigpic

Comment

Accorda VIgen zakładali z VIIgen więc i pewnie w Civicu można.
                Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
                Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

W Accordzie VI qp, miałem zamontowana kierownice z Prelude.

Ładniejsza opcja od kierownicy z Accorda VII.

Comment

Mam takie coś, zostawiam bo może się komuś przydać:
                    Civic 6gen/7gen/8gen
                    Accord 6gen/7gen/8gen
                    Prelude 5gen
                    Integra DC5/Acura RSX
                    Jazz 2gen/3gen

Zamieszczone przez raybox Zobacz posta
                    A jak się przerzuca taka zupełnie inną kierownicę z polifta do przedlifta to jak to się ma do poduszki powietrznej? Nie będzie żadnego błędu, że jest ona z innego modelu czy coś takiego?
                    Raczej kostka jest identyczna, więc nie powinno. Gdybyś chciał przełożyć u siebie to swoją mogę sprzedać tanio, z tym że do obszycia.
                    sigpic

Comment

Zamieszczone przez slepak Zobacz posta
                      W Accordzie VI qp, miałem zamontowana kierownice z Prelude.

Ładniejsza opcja od kierownicy z Accorda VII.
                      Ta kierownica była w Integrze Type R Europa (bez tempomatów, z czerwoną nicią, trudno dostępna i droga) i co ciekawe w Hondzie HRV (ale bez skóry i bardzo tania) a przy obszyciu trzeba dodać tez zgrubienia)
                      Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                      Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Szybkie pytanie, czy przy przełożeniu kierownicy muszę podmienić żółtą taśmę wychodzącą z poduszki?

obraz_2023-05-01_204903824.jpg
                        sigpic

Comment

Working...
                        X