Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gałka lewarka zmiany biegów

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Gałka lewarka zmiany biegów

Cześć, szukam jakiejś fajnej i wygodnej gałki lewarka zmiany biegów. Obecnie mam taką podrutowaną folią carbon bo zaczęła się rozpadać i trzeba to było ratować:
    obraz_2022-10-02_193447773.jpg

Ta z EP3 odpada, nie pasuje mi ona, ew. zobaczyłem coś takiego:
    obraz_2022-10-02_193859298.png

Możecie podsyłać co tam macie i czy warto.
    sigpic

jedyna sensowna to z R-typa srebrna szczotkowana, ale jest droga.
    Ja mam jakąś drewnianą z podświetlanym szkiełkiem tego typu:
    ≡ Honda rover рукоятка передач led - civic accord cr-v ✅Купить ВЫГОДНО 0 800 33 87 15 || Отличные цены ❱❱❱ Быстрая Доставка по УКРАИНЕ
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Jeździłem na tej Z EP'ki u kumpla i jakoś mi nie podchodzi, chociaż ta Twoja wygląda na fajną. Chyba zamówię kilka jak wpadnie kasa z allegro i zrobię jakieś porównanie, w sumie to ciekawy jestem jak wypadną te ala Type-r od chińczyka.
      sigpic

Comment

Jestem już po okresie testowania pierwszego knoba z Aliexpress, dałem za nią +/- 3 dyszki i jest to dosłownie najprostsza "gałka" z aluminium.
        obraz_2022-12-04_185119157.jpg

Zaczynając od początku - montaż tak jak każdy chinol, sama gałka nagwintowana od środka i 3 adaptery do nabicia z plastiku, siedzi całkiem spoko i nie giba się. Z racji że to metal w zimę daje po łapie od chłodu - ja latam w rękawiczkach więc nie czuję różnicy niż na zwykłej gumowej, ale czuć że jest cięższa i biegi mają trochę inne czucie przy wbijaniu, jest sporo lepiej. Przez bardzo wąską konstrukcję najlepiej łapie się ją od boku, nie polecam z góry, ręka bardzo się ślizga. Z racji tego że jest dość wysoka ruch ręki z drążka na kierownicę jest niewielki.

Na koniec, za 3 dyszki spoko ale bez rewelacji, chętnie oddam ją za 2 dyszki z adapterami. Jak wyżej latana w rękawiczce więc towar praktycznie nowy, brak rysek.
        Last edited by PrezeS_2714; 04-12-2022, 18:59.
        sigpic

Comment

Working...
        X