Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lusterko Fotochromatyczne

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Lusterko Fotochromatyczne

Ktoś ma , widział gdzieś ???
    No założyłbym przynajmniej wewnętrzne. A na Aledrogo znaleść nie mogę.
    Ewentualnie ktoś wie od czego pasuje ???
    Okej , sorki znalazłem temat .
    Last edited by falcong700; 13-08-2022, 15:07.

Szukam swojego własnego tematu i okazuje się że założyłem w złej generacji.
    czy ktoś zakładał do UFO ?? jak się zdejmuje lusterko wewnętrzne??? Na youtube nie widziałem tutoriala a nie chciałbym rozwalić szyby.
    Zamówiłem od Accorda VIII mam nadzieję że podpasuje

Comment

Strona 1 z 6 - Automatycznie ściemniające się lusterko - napisał w Wnętrze: Witajcie Czy wymiana lusterka wewnętrznego standardowego na sciemniające się automatycznie dostarcza jakiś problemów? macie jakieś doświadczenia? Wkrótce stanę się posiadaczem i zastanawiam się czy musze coś jeszcze kupić, zrobic aby zamontować. dzięki za info AndyK

Tu masz wszystko co będziesz potrzebował. Od demontażu (demontaż w VIII civicu pewnie będzie tak samo do góry) po podłączenie.

Dokładałem u siebie lusterko fotochromatyczne w Accordzie, dwa przewody (nie podpinałem się pod wsteczny i zasilanie wziąłem z lampek do oświetlenia wnętrza przy lusterku) także manualnie sobie włączałem i wyłączałem lusterko.

Edit :
      mam nadzieję że kupiłeś lusterko wraz z wtyczką do niego.
      Last edited by slepak; 28-08-2022, 19:27.

Comment

Ja kupiłem sobie do swojego Civica VII gen. lusterko fotochromatyczne z Accorda 8 gen. Ogólnie to najpierw przed zakupem polecam zdemontować to lusterko, co się ma, bo VII gen. ma dwa rodzaje stopek(tego co się trzyma szyby) - jeżeli mamy stopkę całą srebrną, bez takich bolców po bokach, to kupujemy lusterko z Accorda i podłączamy je pod + po zapłonie, masę i wsteczny i tyle. Natomiast jeżeli mamy stopkę całą czarną, ze srebrnymi bolczykami(takie same mocowania ma np. część samochodów Subaru) to musimy sobie znaleźć i kupić lusterko ze stopką i wtedy starą zdemontować(ściąć) i przykleić nową. Ogólnie ja zapłaciłem za lusterko z Accorda z wtyczką i nową stopką 80 zł + 15 zł klej do lusterek samochodowych). Polecam, bo fajnie się jeździ w nocy i wieczorem.

Comment

Cześć
          Dzięki @ slepak za link. no kupiłem bez wtyczki ale mam całe pudło kabelków od komputerów więc to akurat ogarnę . jakieś zasilanie wentylatora ma podobne piny podobno.
          @ raybox , ja mam VIII UFO. w złej generacji założyłem temat. więc stópka od Accorda jest taka sama.
          Dzięki pa nowie za odzew

Comment

Tak, wiem, że UFO ma stopkę jak w Accordzie, ale dla przyszłych poszukiwaczy informacji to napisałem, bo VII gen. ma dwa rodzaje stopek i część jest jak w UFO, a część jest inna, więc przed grzebaniem i zamawianiem przedmiotów lepiej sprawdzić jakie mamy mocowanie

Comment

No więc tak.
              Przyszło lusterko do Accorda VIII ??? Ślepak wypowiedz się mam stópkę lusterka z dziurą na śrubkę . pasuje na mocowanie na szybie ale trzeba śrubkę przykręcić. No i tu pytanie Gwint jest chyba calowy więc pytanie z czego dopasować śrubkę ??? Tak więc pasuje ale nie jest do końca jak w UFO bo tu są sprężynki.
              Wtyczka pasuje u mnie akurat od akumulatora do drona. no jest idealna. Oczywiście na samo zasilanie ale nie zamierzam podłączać nic więcej. Popatrzę jutro od czego jeszcze może pasować ale na samo zasilanie będzie kilka propozycji. to popularne piny w komputerach.
              Mam panoramiczny dach z roletą więc całe zasilanie mam 15 cm od lusterka

Comment

Ja miałem śrubkę wraz z lusterkiem. Jest ona oryginalnie na śrubokręt typu Torx 15, długość to coś koło 10 mm, a gwint jest normalny prawoskrętny i wygląda na standardowy. Może spróbuj kupić jakąś podobną śrubkę w sklepie lub może któraś z obudowy komputera się nada?

Comment

No właśnie, to też znalazłem
                  To mi nie wygląda na normalny gwint a raczej na jakiś calowy??? tak to wygląda z wklejki. wczoraj dopasowałem prawie jedną śrubkę bo mam ich trochę w domu . niestety łapie tylko jednym zwojem i koniec dalej nie pójdzie. lipa
                  @ Raybox , dasz radę pomierzyć ewentualnie???

Comment

3/8 cala czyli niecałe 10 mm. Taka gruba ta śruba?

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

No nie, otwór ma około 5- 6 mm. Kuzwa nie zmierze bo jak na złość padła mi bateria w suwmiarce
                      otwór miał 4,1 mm , mówię miał bo sprawa już ogarnięta.
                      Zadzwoniłem dziś do ASO Hondy w Toruniu. Na miejscu nie mieli. Na Wtorek , 16 PLN. Stwierdziłem+ dojazd to ta śrubka wyjdzie więcej niż lusterko.
                      Wpadłem chwilę temu do kumpla bo nie dysponuje gwintownikami.
                      Gwintownik M 5 w dziurę bez wiercenia bo metal miękki . I już mam dziurkę M 5 i śrubek do wyboru
                      Takie jest rozwiązanie Na śrubkę
                      Teraz szukam zasilania Bo co prawda mam tam roletę dachu panoramicznego Ale...... w lampce jest tylko sterowanie Trzeba szukać gdzieś indziej. Przyjdzie iść na dół
                      Last edited by falcong700; 01-09-2022, 18:26.

Comment

Lusterko wisi, śrubka dla pewności wkręcona na klej do gwintów.
                        do zasilania zakupiłem 3m kabla 2x 0,5. starczy cieńszy ale w mojej miejscowości nie mieli.
                        Masa krótkim kabelkiem pociągnięta spod śrubki lampek . Plus przeciągnąłem słupkiem na dół do bezpieczników. znalazłem jeszcze w schowku baypas więc jak tylko będę miał jakieś 220V koło samochodu to lutownica i do roboty. wepnę się baypasem. wolnych miejsc tam kilka jest to coś znajdę. Propozycją jest miejsce 37
                        Tak więc lusterko z sukcesem chyba
                        Dzięki wszystkim za pomoc
                        Last edited by falcong700; 02-09-2022, 23:34.

Comment

Zamieszczone przez slepak Zobacz posta
                          Dokładałem u siebie lusterko fotochromatyczne w Accordzie, dwa przewody (nie podpinałem się pod wsteczny i zasilanie wziąłem z lampek do oświetlenia wnętrza przy lusterku) także manualnie sobie włączałem i wyłączałem lusterko.

Edit :
                          mam nadzieję że kupiłeś lusterko wraz z wtyczką do niego.
                          Ostatnio edytowane przez slepak ; 28-08-2022 o 19:27
                          odkop....
                          chce założyć takie lusterko do HR-V. Mogę kupić z HR-V ale jest problem z wtyczką. Mogę tez kupić cos takiego https://pl.aliexpress.com/item/10050...Cquery_from%3A dedykowane pod hondę.
                          I teraz pytanie bo jakoś nie do końca rozumiem - jest plus i minus = OK. Po co dodatkowy przewód pod wsteczny?
                          Czy to lusterko po podaniu plusa i minusa działa ściemniając się automatycznie na zasadzie czujnika który jest w nim wbudowany?
                          Last edited by Lcfr; 11-06-2024, 11:57.
                          Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                          Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Z kostki wychodzą trzy kabelki.
                            Pomarańczowy lub czerwony to plus
                            Czarny lub szary minus
                            Fioletowy podłączenie do wstecznego.

W podłączanie do wstecznego nawet sie nie bawiłem. Jest podpiety tylko plus i minus. Podpięcie pod wsteczny powoduje automatyczne wyłączenie ściemniania przy cofaniu.

Najlepiej podłączyć się pod czujnik deszczu, bo przy oświetleniu kabiny jest cały czas plus to byś musiał ręcznie włączać i wyłączać.

Ważne żeby lusterko było już z wtyczką i kawałkiem wiązki to pójdzie sprawnie.

"Czy to lusterko po podaniu plusa i minusa działa ściemniając się automatycznie na zasadzie czujnika który jest w nim wbudowany?"

Tak

Comment

Working...
                            X