Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Odświeżenie zgarniaczy brudu pod szybami na drzwiach?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Odświeżenie zgarniaczy brudu pod szybami na drzwiach?

Witam,

Wie ktoś jak odnowić ten plastik/gumę na drzwiach pod oknem, która jest chyba w zasadzie zgarniaczem brudu szyby jak się otwiera szyba?
    Strasznie mi ten element jakby wyschnął i troche sie kruszy i robią się takie złuszczone płatki na tym? Czy to można czymś przesmarować czy pomalować?

Z góry dzięki za jakiekolwiek wskazówki!

Zdjęcie poglądowe wrzucam poniżej o który element mi chodzi.

szyba.jpg

Oklej to taśmą tak, żeby nie uszkodzić gumowej uszczelki i wysmaruj to żelem do ściągania powłoki lakierniczej. Zeskrob to co się podniesie, odtłuść i pomaluj sprayem.

Comment

to nie jest "zgarniacz brudu" mimo że tam zawsze sporo brudu , to jest listwa zgarniająca ...wodę deszczową niektórzy to traktują dosłownie jako zgarniacz śniegu i lodu, jak się ma elektryczne szyby to jest to traktowane jak zgarniacz do mycia okien.
      Jak widzę jak niektórzy tak czyszczą szyby to mnie witki opadają .
      Masz taki wiek auta że faktycznie zaczyna ta czarna powłoka w dotyku ni to farba ni to guma, pękać. Jeszcze się tym nie zająłem, ale szyby opuść całkowicie i w środku między szybą a piórem zgarniającym jest rynienka, weź trochę wody i płynu do naczyń i umyj to co tam jest w środku, bo fakt przez lata się tam zbiera mazia.
      Nie staraj się jej wyjąć bo ona jest na zatrzaskach plastikowych które przy próbie wyjęcia listwy się łamią tym bardziej że są skruszałe.
      Jeśli jest to równo popękane ale jeszcze nie odłazi, lub trudno odłazi to nie walcz z tym, zabezpiecz lakier na karoserii taśmą papierową równiutko z krawędzią listwy. delikatnie drobnym papierem ściernym zeszlifuj tak by było na gładko nie do białego metalu, tylko tak by nie odpadało i było na gładko, odtłuść dokładnie, zabezpiecz elementy które nie chcesz lakierować i jakimś sprayem czarnym pomaluj nie za grubo. Taki zabieg to odświeży.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
      X