Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Licznik polift sport do przedlifta

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Licznik polift sport do przedlifta

Witam.
    Na wstępie chciałbym napisać że szukałem informacji w podobnym wątku, ale nie rozwiązał on mojego pytania.
    Poszukuję informacji, czy rzeczywiście licznik z poliftowego sporta pasuje bez przerabiania kostek do przedlifta EP1.
    Z góry dziękuję za wszelkie informacje.

Jak chodzi Ci o licznik z białą tarczą to tak pasują kostki

Comment

kostki może i spasują, ale ... czy predlift miał:
      1. średni pomiar spalania L/km?
      2. wskazanie temperatury zewnętrznej?
      3. przyciemnianie zegarów?
      (to ma polift)
      Jak nie miał, a nie sadzę by przedlift to miał, to tak naprawdę nie wiadomo co tam będzie działać a co nie?

korzystaj z wyszukiwarki tematów, część odpowiedzi była podejmowana:

Zmiana licznikow.

Zmiana licznika z wersji Sport 7 gen na zwykły polift.

modyfikacja wnętrza civic vii 5d

lordM, tu wyjaśniał że z kablami jest zabawa.
      Last edited by rambo7; 31-01-2022, 08:14.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Działa to co działało w starym liczniku czyli: Trip i licznik cąłościowy. Całą resztę można " przeklikać" ale nic nie pokazuje

Comment

Aby dołożyć sobie temperaturę na zewnątrz wystarczy kupić czujnik temperatury zewnętrznej do Hondy(z tego co widziałem, to czy jest to z Accorda czy z Jazza czy z Civica VII czy z VIII nie ma różnicy, bo Honda robi/robiła jeden czujnik do wszystkich prawie modeli) i mając 2 kabelki z tego czujnika jeden podłączamy do masy, a drugi prowadzimy do środka do samochodu do licznika i dla licznika poliftowego wpinamy ten kabelek w zieloną kostkę z samego brzegu - być może w tym ze sport jest podobnie. Jedyne czego, jeszcze nie udało mi się rozgryźć to spalanie.
          094838.jpg

Comment

Working...
          X