Witam czy wymieniał ktoś żarówkę podświetlenia lewarka automatycznej skrzyni ? Jakieś wzkazowki żeby nie poniszczyc plastików ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Podświetlenie lewarka automatycznej skrzyni biegów
Collapse
X
-
to Anglik ...?
musisz odkręcić gałkę, a następnie zrobić podobnie tak jak tutaj idzie o podważenie trójkątnego elementu
Wymiana mieszka gałki zmiany biegów - gumowy na skórzany civic VII
przyjrzyj się w których miejscach są zatrzaski i te miejsca trzeba szarpnąć do siebie, co może być trudne bo mogą siedzieć ciasno.
Nie podważaj żadnym śrubokrętem bo zdemolujesz ranty tego trójkątnego elementu a widać że masz to w idealnym stanie. a te plastiki są bardzo miękkie.
Idzie o to by wyjąć ale niczego nie uszkodzić!
Zerknij też tutaj na punkt 5 jak ja podważyłem ten trójkątny element by wypiąć z zatrzasków:
Demontaż konsoli centralnej Civic VII - Manual II.
proponowałbym tak, z doświadczenia wiem że dolny zatrzask trzyma słabo tego podważysz nawet paznokciami, czyli zatrudniasz od spodu 8 palców i 2 dłonie i w szparę wpychasz pazury (jak nie obgryzłeś) i tu puści, zrobi się szparka, i tam wsadzasz jakąś twardą ale cienką folię (mi posłużyła taka co w kołnierzykach koszuli) i cierpliwie, pomału nie spieszysz się! ... przesuwasz się w górę aż do rogów tej ramki i tak jak pokazałem dopiero śrubokrętem zabezpieczonym w grubej folii podważysz zatrzaski boczne.
Te zatrzaski boczne (przy zapalniczce i przy awaryjnych) nie wypniesz palcami siedzą mocno.
Możesz też użyć jakiś narzędzi do odpinania plastików tapicerki jak takie:
Jest jeszcze jedna możliwość wypięcia tego trójkąta lewarka:
1. odpinasz schowek pasażera i wsadzasz rękę o ile masz cienką i wypychasz zatrzask przy awaryjnych,
2. odpinasz pokrywki plastikowe pod kierownica i wypychasz zatrzask przy zapalniczce.
3. dolny zatrzask przesuniesz dłonie i wyskoczy sam, dolny zatrzask siedzi lekko.Last edited by rambo7; 08-12-2021, 08:09.Kierownik Działu Diesla
Comment